VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU SEFER OLDU BAŞKAN!

25 Ekim 2021

..................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 10 büyükelçinin Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunmasına tepki gösterdi. Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, “Hiçbir ülkenin haddi değil Türkiye’nin içişlerine karışmak, Türkiye’nin yargısına müdahale etmek” ifadelerini kullandı.

Haber: Adnan KARABULUT

ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında olduğu 10 ülkenin Ankara büyükelçilikleri ortak bir açıklama yayımlayarak, Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu. 10 ülkenin büyükelçileri açıklama sonrası Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiler uyarıldı, bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hadsiz açıklama kabul edilemez" denildi.

“BÖYLE BİR HADLERİ VE BÖYLE BİR HAKLARI YOK”

Disiplin Kurulu’na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, MYK’da yaptığı savunma ardından Bolu’ya dönerek açıklamalarda bulundu. 10 büyükelçinin Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunmasına tepki gösterdi. Tanju Özcan, yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti o ülkelerin sömürgesi değil. Dolayısıyla hiçbir ülkenin büyükelçileri Türkiye Cumhuriyeti’ne ‘Şu kişiyi serbest bırakın’ diyemez. Böyle bir hadleri ve böyle bir hakları yok. Türkiye’nin de eksikleri var veya yanlışları var ama biz yargının bağımsız olduğu bir Türkiye olduğunu iddia ediyoruz. Yargının eksikleri var mı Türkiye’de? Var. Biz bunu kendi aramızda tartışırız. Hiçbir ülkenin haddi değil Türkiye’nin içişlerine karışmak, Türkiye’nin yargısına müdahale etmek” dedi.

“CUMHURBAŞKANININ ARKASINDA DURMAYA HAZIRIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taleplerini ve talimatlarının bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen ve İçişleri Bakanlığı’nın adım atmadığına vurgu yapan Özcan, “Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı bir talimat verdiğini söyledi. O 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ olması yönünde talimat verdi. Aradan 3 gün geçti. İçişleri Bakanlığı bu konuda herhangi bir adım atmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda haklı. Bu sözün arkasında durması lazım. Bu büyükelçiler derhal ‘istenmeyen kişi’ ilan edilip, 48 saat içerisinde ülkeyi terk etmesi sağlanmalıdır. Yoksa bunun sonu gelmez. Biliyorsunuz geçmişte Amerikan yönetimi ‘Papazı bırakın’ dedi. Maalesef bizim siyasal iktidar Amerika’nın bu talebine boğun eğdi ve papazın bırakılması noktasında yargıya müdahale etti. Sayın Cumhurbaşkanı, “Türkiye’de bağımsız bir yargı var. Sen ne hakla 10 tane büyükelçi yapıyor” dedi. Ben bu noktada Cumhurbaşkanı’nın gereğini yapmasını bekliyorum. Ben Bolu Belediye Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu çağrısını destekliyorum. Bu görüşlerim de benim özgün görüşlerim. Parti farklı bir görüş ileri sürer. Ben partiyi temsil ederek konuşmuyorum. Sokaktaki vatandaşların hislerine tercüme oluyorum. Cumhurbaşkanı bir talimat veriyorsa, bunun arkasında durulması lazım. Ben de Bolu Belediye Başkanı olarak Cumhurbaşkanının arkasında durmaya hazırım” şeklinde konuştu.

“KAFANIZDA BİR SORU İŞARETİ OLSUN DİYE GÜNDEME GETİRDİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osman Kavala’dan bahsederken ‘Soros Atığı’ demesine ve George Soros ile görüşmesine de tepki gösteren Özcan, “Osman Kavala suçludur veya suçsuzdur. Bağımsız Türk yargısı buna karar verecek. Cumhurbaşkanı bu açıklamaları yaparken Osman Kavala ile ilgili ‘Soros Artığı’ kelimesini kullandı. Bunları Sayın Cumhurbaşkanı’ndan duymak benim hoşuma gidiyor. George Soros’un dünya için ne kadar tehlikeli bir adam olduğunu herkes biliyor. Ama aynı Cumhurbaşkanı ve heyeti Soros ile defalarca kez görüştü. Parasal konular konuştular. Acaba “‘Soros’ kelimesini Osman Kavala ile aynı cümlede kullanırken bir parasal pazarlık mı yapılıyor” diye düşünüyorum. İnşallah çirkin ilişkiler çıkmaz. Bu konuda da kafanızda bir soru işareti olsun diye gündeme getirdim” ifadelerini kullandı.

4 yorum yapılmış
  • Nuran
    25 Ekim 2021 • 06:27
    Başkan ne çabuk unuttuk,ver papazı, al papazı Amerka bir het le papaz hemen gönderildi. Şimdi seçim yatırımı
  • Hayrdr
    25 Ekim 2021 • 11:12
    Tanju bey hayırdır.Bu nu RTE sevgisi sevdası.Seçimde verip alıyordun acaba CHP den pılını pırtını toplamı dediler.Nereye göz kırpıyorsun.Kendi ipini çekiyorsun zaten bu seçimde adayda olamazsın olsanda CHP seçmeninden oy falan alamazsın.Alaaddinin koltuğu seni de zehirledi.
  • cihangir
    25 Ekim 2021 • 12:28
    sayın başkan siyaset yapma iş yap
  • Mustafa
    25 Ekim 2021 • 13:37
    Adamın hasıdır Tanju başkan.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.