VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ATAKENT KONUTLARI YAPIM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

1 Aralık 2021

...................................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dar gelirli vatandaşları uygun koşullarda ev sahibi yapmak amacıyla Bolu Belediyesi tarafından Dağkent bölgesinde Atakent Konutları Projesi’nin yapım ihalesinin iptal edildiğini belirtti. Özcan, “Şirketin ortaklarından bir tanesinin FETÖ’den dolayı Yargıtay’da cezası kesinleşmiş ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Şimdi yaklaşık maliyet hesaplanacak yine şeffaf bir şekilde ihaleye çıkılacak” ifadelerini kullandı.

Bolu halkının sabırsızlıkla beklediği Bolu Belediyesi Atakent Konutlarının yapım ihalesi iptal edildi. İhalenin İptal edildiğini ve yeniden ihale çıkılacağını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İhaleyi alan şirketin ihale yasağı olduğu ve şirket ortaklarının bir tanesinin FETÖ’den dolayı kesinleşmiş cezası olduğunu belirtti.

“İHALEYİ İPTAL ETMEK ZORUNDA KALDIK”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Özcan, “Bilindiği üzere 404 tane Atakent konutları ile ilgili ihaleye şirketimizin ihalesini takip ettik. O gün 4 istekli katılmıştı. 1 tanesi aldı.  27 Ekim’de olmuştu bu ihale. 5 Kasım’da bu şirketin ortaklarından bir tanesinin FETÖ’den dolayı Yargıtay’da cezası kesinleşmiş. 6 Kasım’da da bizden önce ihalesini aldıkları Şehitkamil Belediyesi bu kararı gerekçe göstererek Kamu ihale kurumuna bu şirketle ilgili ihale yasağı koymuş. Bizim ihalede yasaklı değil. O 10 günün kesinleştirme gününde bu yasak koyulmuş” ifadelerini kullandı.

“YİNE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE İHALEYE ÇIKILACAK”

Özcan, “Biz bunları yasayı uygun şekilde davet ettik. Sözleşme imzalanmadan önce bir kez daha yasaklı olup olmadığı soruluyor. Bunlar bu arada mahkemeye gitmişler ama sonuç alamamışlar. Sonuç itibariyle biz bu şirketle sözleşme imzalamadık.  Çünkü ihale yasaklısı olduğu için, ikinci teklifle de arasında yüzde 20’den fazla olduğu içinde ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Şimdi yaklaşık maliyet hesaplanacak yine şeffaf bir şekilde ihaleye çıkılacak” şeklinde konuştu.

7 yorum yapılmış
  • Fuatmert
    1 Aralık 2021 • 11:22
    Biz de yedik
  • cumhurhalk
    1 Aralık 2021 • 21:08
    slogan neydi herşey güzel olacak, olmadımı? oldu. Eskisinden daha iyi zengin daha zengin, orta halli fakir oldu, fakir ise öldü.
  • Zfr
    1 Aralık 2021 • 23:11
    Sana kim ye diyo
  • Hakhukuk
    2 Aralık 2021 • 01:25
    Sayin baskan ne yapmak istiyorsunuz anlamadım bir tarafta CHP grup başkan ekili bir tarafta siz bir tarafta kamuoyunun ďıkkatinı farklı yöne çekip algi yapmayın ortada bir şey yokken kimseye bir şey yedirmeyin kim tüyü bitmedik yetim hakkı ýemek isterse veya yerse devletın gerekli kurumları var Allah colugundan çocuğundan çıkarsın Allah nasilbilirse
  • YlmazYcel
    2 Aralık 2021 • 12:40
    BAŞKAN SEN EN İYİSİNİ DÜŞÜNÜRSÜN
  • Dorucu
    4 Aralık 2021 • 09:47
    Dağkentte villaların önüne dikilmek istenen bu çok katlı binalar (13 kat) yanlış yere yapılıyo. Hali hazırda 2 katlı evlerin önleri tamamen kapatılacak. Oranın özelliği müstakil bahçeli az katlı olmasıydı. Yazık ordaki vatandaşlarımıza.
  • Acura
    4 Aralık 2021 • 23:12
    Güzelim dağkenteki evlerin önü kapanacak 13 katlı binamı olur oraya.Dağkent muhtarıda çıkıp yav kadeşim 13 kat binamı olur yapmayın demiyor bir dahaki muhtarlık seçiminde kimden oy isteyecek vatandaşın yüzüne nasıl bakacak acaba
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.