VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“TALEP OLMADAN ZAM YAPILDI”

21 Aralık 2021

.................................................

Haber: Adnan KARABULUT

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gece kararnamesi ile belediyelerdeki emlak vergilerine yüzde 18.1 zam yapıldığını ve bu zammı kabul etmediğini açıkladı. Başkan Özcan, “Belediyelerin emlak vergisine yüzde 18.1 zam yapmış. Ya kardeşim sanane! Ben zam yapmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün gece kararname ile belediyelerdeki emlak vergilerine zam yapıldığını açıkladı. Vatandaşlardan alınan emlak vergisine yüzde 18.1 zam yapıldığını dile getiren Tanju Özcan, “Hükümet iğneden ipliğe her şeye zam yaparken, yüzde 5 büyüdük diye göbek atarken, ben geçenlerde bir tweet attım. Bırakın o modeli, bu modeli, bizim net büyümemiz 2021’de suya yılda 3 kez indirim yaptığımız halde yüzde 55’idi. Hükümet yüzde 5 büyük diye seviyor. Tam 11 kat daha fazla büyümüşüz. Bir de muhalefet belediyesiyiz. Bu alanda bizde başka büyüyen yok. Bu sene de bütçemizi yaptık. Bu sene de 619 tane bütçe kaleminde ya indirim yaptık ya da fiyatını sabit tuttuk. Diğerlerinde de TÜİK’in açıkladığı enflasyon değerlerini hiç aşmadık. Emlak vergisine zam yapmadık. Bu gece bir kararname yayınlandı. Belediyelerin emlak vergisine yüzde 18.1 zam yapmış. Ya kardeşim sanane! Ben zam yapmak istemiyorum. İsteseydim belediye meclisinde kabul ettirip zam yapardım” dedi.

“BELEDİYELERE ZAM YAPTI DİYECEK, KENDİSİ DE BİR KISMINI ALACAK”

Emlak vergilerine zam yapmak istemediğini dile getiren Başkan Özcan, “Ben zam yapmak istemiyorum, ben suya indirim yapıyorum. En temel gelirlerimizden birine indirim yapıyorum. 2,5 liraya düşürüyorum. Sen benim emlak vergime zam yapıyorsun. Ne hakla yapıyorsun? Ben senden böyle bir talepte bulundum mu? Türkiye’deki tüm belediyelerin 2021 yılındaki değerlerinin üzerine 1 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlayacak olan yüzde 18.1 olmak üzere zam yaptı. Açık olarak anlatıyorum. Bu zammı neden yaptı? Çünkü emlak vergilerimin bir kısmı hükümet ile paylaşıyor belediyeler. Yani belediyelere zam yaptı diyecek, kendisi de bir kısmını alacak. Böyle yağma yok” şeklinde konuştu.

“SEBEBİ BEN DEĞİLİM. SEBEBİ HÜKÜMET”

Bolu’daki ve Türkiye’deki vatandaşlara seslenen Tanju Özcan, belediyeden bir talep olmadığı halde hükümetin emlak vergisine zam yaptığını ve bu tebliğin iptali için dava açacağını söyledi. Özcan, “Ben bu zammı kabul etmiyorum. Ama hukuken kabul etmeme şansım var mı? Maalesef yok. Bu tebliğin iptali için dava açacağım. Aynı tebliğde ÖTV’ye yüzde 36.2 zam yapmış. İğneden ipliğe her şeye zam yapmış. Trafik cezalarına yüzde 36.2 zam yapmış. Ben karar verici merci değilim. Ya kardeşim sen benim belediyemin emlak vergisine neden zam yapıyorsun? Ben Bolu’da hayatı ucuzlatmaya çalışıyorum. Sen bana sormadan zam yapıyorsun. Ey Bolulu vatandaşım, Ey Türkiyeli vatandaşım! İyi dinleyin. Talep olmadığı halde zam yapıyor. Sebebi ben değilim. Sebebi hükümet” ifadelerini kullandı.

11 yorum yapılmış
  • Bolulu
    21 Aralık 2021 • 08:36
    Tanju başkan sonuna kadar yanındayım.Cumhur başkanlığına koy adaylığını koşa koşa oy vermeye giderim sana.Doğruları paylaştığın için senden Allah razı olsun.
  • Dramali
    21 Aralık 2021 • 09:31
    Tamam Tanju hukumet yapti diyelim o zaman sen yapma bakalim emlak vergilerini stabil tutta gorelim sonrada kem kum etme.
  • Adalet
    21 Aralık 2021 • 10:04
    Tanju ozcan istemem yan cebime derler ya rahmet li ķemal sunalım filmi İbrahim zubukzade gibi siniz Trafiğe, otv ye, emlak vergisi v.s z yaparken Tanju ozcan sanayi soracak trafiğe çezası zammı arabayı dikkatli kullansın sarhos kullanmasın ķaza yapmasın diye otv zammı vermeyen otomobil e bitmeyecek emlak vergisi vermeyen bu ülkede ýasamayacak bü zamlar yapılırken ilgili kurumdan yazı alınıyor bélédiye leri temsilen cevre ve şehircilik bakanligindan
  • dede
    21 Aralık 2021 • 10:15
    gündemde kalmak için her dans var...millete..kuklaya bakın kuklaya...işi...
  • MustafaDEER
    21 Aralık 2021 • 11:06
    Başkan bu sözünüzü unutmayın, emlak vergileri 2022'de artarsa farkını sizden tahsil ederiz. Yok ben görmedim, yok ben duymadım, yok ben söylemedim falan demeyin. Arşiv unutmaz, haberiniz olsun.
  • vergi
    21 Aralık 2021 • 11:25
    Sayın başkan tarih yazmak istiyorsan Emlak, Çöp, Katı atık vergilerini kaldıracaksın, bu kalemi başka yerden bulacaksın.Başarabilir misin?
  • Bolulu
    21 Aralık 2021 • 23:30
    suyu 2,5 lira yapmış...10 metreküp suya 65 lira verdim..vergiye zammı istemiyorsan meclise getir konuyu zamsız tarifeden devam et...hikaye bunlar..
  • Ylmaz
    22 Aralık 2021 • 07:03
    2019 da kadar 50 veya 100 gelıyodu 2019da 800 odeyıp 2020 de 1250 odedık 450 bırden geldı bunudamı devlet yaptı ulan fenomenlık ıcın oy için neler yapıyonuz bee
  • Mustafa
    22 Aralık 2021 • 22:15
    Zerdali Sokak, Sınır Sokak, Behiye Baysal Caddesi ve Alpağut Caddelerinin kesiştiği KANAL YOLU üzerindeki kavşakçukur dolu. Acilen geçicide olsa asfaltlanması gerekmektedir. (A101, Kanal 14 Market ve Konak Kırathanesinin bulunduğu Kavşak)
  • Erturul
    23 Aralık 2021 • 00:09
    Tamam. Samimi ol zam yapma. Sonuna kadar arkandayız. Fakat hükümet böyle karar almış zam yapmak durumundayız diye çark etme. Madem samimisin, doğrusun, dürüstsün yanlış yaptığın 3 adet göbek düzenlemesinin kararını yanlış aldım, yanlış yaptım deyip cebinden zararı tanzim et "adamsın " diyelim.
  • Yavuz
    24 Aralık 2021 • 10:05
    Sonuna kadar seninleyiz başkanım seni çekemeyen halat taksın sen bizim onurumuzsun gururumuzsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.