VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

2 BİN 500 AİLEYE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ DESTEĞİ

2 Şubat 2022

............................................

Bolu Belediyesi tarafından yardıma muhtaç  2 bin 500 aileye 12 ay boyunca 300 TL elektrik, 6 ay boyunca 500 TL doğalgaz yardımı yapılmasının önünü açan karar, Belediye Meclisi’nden geçti. Karara AK Parti’li üyelerin çekimser oy kullanması dikkat çekti.

Bolu Belediye Meclisi toplantısında son gelen fahiş zamlarla birlikte elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen 2 bin 500 vatandaşa destek kararı çıktı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın öncülüğünde, Belediye Sosyal Yardım ve Hizmet Yönetmeliğine göre geçici sığınmacılar hariç Bolu’da ikamet eden yardıma muhtaç yaklaşık 2 bin 500 aileye kadar ayni, nakdi elektrik, doğalgaz ve benzeri yardımlar yapılması konusu görüşüldü.

Başkan Özcan, oylama öncesi yaptığı konuşmada elektrik ve doğalgaz zamlarına dikkat çekerek, “Biz elektriğe ve doğalgaza gelen insafsız zamdan sonra insanların ne duruma düştüğünü gördük. O yüzden bizim Sayıştay tarafından onaylanan bir Sosyal Yardım Yönetmeliğimiz var. Bu yönetmeliğimiz uyarınca biz vatandaşımıza elektrik ve doğalgaz faturaları konusunda yardım etmek istiyoruz.” dedi. Teklifin detaylarından bahseden Özcan, “Yani 12 ay boyunca 300 TL elektrik yardımı, 6 ay boyunca da 500 TL doğalgaz yardımı yapacağız. En yoksul ailelere verilecek bu yardım. 2 ayrı komisyonumuz var, 2 komisyonda değerlendirilecek. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın sayfasından bize bir link verildi. O link üzerinden başvuru sahipleri tespit edilebilecek.” diye konuştu.

Başkan Özcan, AK Parti grubunun teklifi komisyona havale edilmesi taleplerini ise “Hayır, insanlar doğalgazını, elektriğini ödeyemiyor. Bir an önce bu kararı alalım.” diyerek geri çevirdi.

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından Sayıştay onaylı Sosyal Yardım Yönetmeliğine göre yaklaşık 2 bin 500 aileye elektrik ve doğalgaz yardımı yapılmasının önünü açacak teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada yardım kararı, AK Parti grubunun “çekimser” oylarına karşın, Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) ve MHP’li Meclis üyelerinin “evet” oylarıyla oy çokluğuyla meclis’ten geçti.

 

5 yorum yapılmış
  • cekimser
    2 Şubat 2022 • 04:37
    akpliler niye çekinmiş yardım etmekten?
  • Aydinmeeci
    2 Şubat 2022 • 05:39
    Helal olsun başkanim hayirli olsun boluya
  • ahah
    2 Şubat 2022 • 05:51
    memleketin haline bak, tanjuyu hiç sevmem ama böyle yardım yapacaksa herpiniz birlik olmalısınız. yazıklar olsun siyasi çıkarlar uğruna yaptığını şeyler.
  • Bolulu
    2 Şubat 2022 • 08:03
    İnşallah, gerçek ihtiyacı olan kişilere bu yardım yapılmıştır. Hiçbir siyasi görüş ve baskı olmadan, Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi ihtiyacı olan vatandaşları belirlerse, halkımız da yardımda bulunur.
  • Bolulu
    2 Şubat 2022 • 09:44
    Sosyal belediyecilik budur.Yandaşa burs verip ABD de okutmak değildir.Helal sana Tanju başkan.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.