BOLU’NUN NÜFUSU AÇIKLANDI KADIN SAYISI ERKEKLERİ GEÇTİ

.................................................

BOLU’NUN NÜFUSU AÇIKLANDI KADIN SAYISI ERKEKLERİ GEÇTİ
Paylaş
A-A+ Paylaş

HABER / MUTLU YUCA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2021 sonuçlarını açıkladı. Bolu’nun nüfusu 2020 yılında 314 bin 802 olan nüfusu 2021 yılında 320 bin 14’e yükseldi. TÜİK verilerine göre Bolu’da yaşayan kadınların sayısı erkekleri geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2021 sonuçlarını il il yayınladı.  TÜİK verilerine göre Türkiye'nin nüfusu, 2021'de bir önceki yıla göre 1 milyon 65 bin 911 kişi artarak 84 milyon 680 bin 273 kişi oldu. Nüfus yoğunluğu olarak tanımlanan "bir kilometrekareye düşen kişi sayısı", Türkiye genelinde 2020'e göre 1 kişi artarak 110 kişiye yükseldi.

Bolu’nun 2020 yılında 314 bin 802 olan nüfusu ise 2021 yılında 320 bin 14’e yükseldi. Açıklanan verilere göre kentte yaşayan kadınların sayısı erkekleri geçti. Bolu’da 158 bin 580 erkek varken kadınların sayısı 161 bin 434 olarak açıklandı.  

TÜİK, illerde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların sayılarını da açıkladı. Buna göre Bolu’da 2020 yılında 10 bin 174 yabancı bulunurken bu rakam 2021 yılında 11 bin 77’ye yükseldi.

3 yorum yapılmış

  • orumluismail (4 yıl önce)
    Nufüs normal erkekler genelde büyük şehirlerde çalışıyor kadınlar herhalde fazla oluyor bizler bir kesim Çorumlu olarak burayı sevdik
    0
    0
    Yanıtla
  • Summani (4 yıl önce)
    Bu nüfus şehir için çok fazla değil erkeklerin çoğu ahçı olduğundan büyük şehirlerde oldupu için kadın sayısı çok fazla olduğunu düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahvah (4 yıl önce)
    Yabancı uyruklular cogalır tabı tavsan gıbı cogalıyorlar ahmet kayanın sarkısı gıbı sehırlere bombalar yagarken hıc durmadan sevısıyorlar vah vah ulkeme
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.