VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YEMEKSEPETİ KURYELERİ BOLU’DA GREVDE

5 Şubat 2022

.................................................

Yemeksepeti’nin verdiği zamma karşı direnişe geçen motorlu kuryeler Bolu’da da iş bıraktı. Kentteki deponun önünde bir araya gelen kuryeler talepleri yerine getirilene kadar greve devam ederek servise çıkmayacaklarını açıkladı.

Yemeksepeti firmasının kuryelere verdiği zammı az bulan çalışanlar grev kararı aldı. Türkiye’nin bir çok kentinde iş bırakan yemeksepeti çalışanlarına Bolu’daki çalışanlarını da destek verdi. Bolu’da motor kuryeler iş bırakarak servise çıkmama kararı aldı. Bahçelievler Mahallesindeki deponun önünde bir araya gelen kuryeler adına açıklamala yapan Uğur Çakır, zorlu koşullarda hizmet verdiklerini vurgulayarak, “ Yeni iş kollarını katarak yeni kazanç kapıları sağlayan Yemeksepeti Banabi, yılın son aylarında bize umut satmış, muhtemelen eşine rastlanmamış şekilde yeni yıl maaşlarını ocak ayının son günlerinde, yanı maaşların yatacağı günün gecesinde açıklayarak süreci geri dönülmez bir noktaya taşımıştır. Yemeksepeti işçileri haklarını alana dek grevi sürdürecektir” dedi.

Çakır, talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Yemeksepeti Banabi kuryelerinin 5 bin 500 lira net maaş ve prim ile yan hakları alması, hakkının arayan hiçbir işçinin de işten çıkarılmaması, iş kolumuzun taşımacılığa geçirilmesi ve sendikal faaliyetlerinin güvence altına alınmasıdır. Taleplerimiz karşılık bulana kadar kontak açmayacağımız herkesin bilmesini isteriz. Biz kimsenin boyunduruğu altında olmamakla birlikte, herkesin desteğiyle bu yolda yürümekteyiz.” diye konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Emekli
    5 Şubat 2022 • 20:15
    Helal olsun sizlere.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.