VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN’A PARTİSİNDEN JET YANIT

8 Şubat 2022

...........................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın erken seçim için 11 milletvekili istifa etsin çağrısını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Yani bir partinin bütün milletvekilleri istifa etse de yapılacak seçim genel seçim değildir. Bu bir seçenek olarak önümüzde uzun süredir var.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 11 milletvekilinin istifası etmesiyle erken seçime gidilmesinin yolunun açılacağına ilişkin açıklamalarına partisinden jet hızıyla yanıt geldi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Özcan’ın açıklamalarına yanıt veren Özel, “Zaman zaman bir Sine-i Millet tartışması yürütülüyor. Bu konuda geçmişte Tanju Bey’in de ifadeleri vardı. Bu yaptığı açıklama şöyle bir yanlış anlaşılmayı doğurmasın. Anayasa, Meclis’te bulunan milletvekillerinin yüzde beşinin, yani 30 milletvekilinin boşalması durumunda, seçimlere bir yıl kalmamışken ara seçime gidileceğini söylüyor.” diye konuştu.

BU SEÇENEK UZUN SÜREDİR ÖNÜMÜZDE VAR

Özel, Özcan’ın istifa çıkışının uzun süredir seçenek olarak önlerinde olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ara seçime gidilmesi, boşalan milletvekilleri açısından. Yani bir partinin bütün milletvekilleri istifa etse de yapılacak seçim genel seçim değildir. Bu bir seçenek olarak önümüzde uzun süredir var. Böyle bir şey yaparak, bunu erken seçim yapmayan iktidarı bir şekilde kantara çıkarma ve kaybettiği halk desteğini bir erken seçim marifetiyle gözler önüne serme bir siyasi seçenek olarak durmaktadır. Bu bir genel seçim doğuran sonuç değil bir ara seçim doğuran sonuçtur

1 yorum yapılmış
  • Vatandas
    10 Şubat 2022 • 03:24
    Nerde o muhalefet.Adamlar secimden korkuyorlar.Sinei millet karari alin da ikdidar milletvekilleri kabul etmesinler de siz onlari secimden kaciyorlar diye propaganda yapin.Kilictaroglu diyor ki bu tur soylemler ikdidara yarar.Koltuk gider diye O da secimden kaciyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.