VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARSU’DAN ZAM TEPKİSİ

10 Şubat 2022

....................................................

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, elektrik, doğalgaz ve petrol ürünlerine yapılan zamma tepki göstererek, “Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor.” dedi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, son dönemde elektrik, doğalgaz ve petrol ürünlerine yapılan fahiş zamlar üzerinden hükümete sert sözlerle tepki gösterdi. Elektrikte kademeli soygun yapıldığını vurgulayan Karsu, “Bu zammın başrolünü AKP İlçe Başkanlığı gibi çalışan EPDK üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte kademeli tarife adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapmayı ihmal etmedi. Üstüne basa basa söylüyoruz: Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar.” diye konuştu.

Karsu, vatandaşın fahiş zam ve hayat pahalılığı altında ezildiğini ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Saray iktidarı tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zamların üstünü örtmeye çalışıyor. İşin aslı Şubat ayı faturaları vatandaşlarımıza gönderildiğinde bir kez daha ortaya çıkacak. Öte yandan ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz; “Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır. “Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor.”

2 yorum yapılmış
  • EMEKL
    10 Şubat 2022 • 12:22
    elektirik fiyatı çok arttı çok zam geldi kömür fiyatları daha çok arttı bir torba 25 kilo kömür 125 tl olmuş günde bir torba kömür yakan gariban emekli ayda 3750 tl bu ne allahaşkınıza 3750 tl kömüre yakıta verecek sadece yakıta gariban dar gelirli emekli ne yiyecek ne içecek bu hayat pahalılığına kim dur diyecek
  • Emrah
    10 Şubat 2022 • 08:41
    Karsu dayı tanımam etmem seni ama elektrik dağıtım firmaları ülkeyi soydular sen biz ancak santıkta bişiler yaparız bügün ülkenin %80 ayağa kalksa geri kalan 20 kısım asker polis engeline takılır bu iş seçime kadar gider
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.