VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP TEŞKİLATLARI TAM KADRO SAHADA

20 Şubat 2022

..................................................

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve beraberindeki partililer semt pazarındaki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler. Türkoğlu, millet ittifakının Türkiye’nin yeniden üreten ve kendi kendine yeten bir ülke durumuna getireceğini vurguladı.

CHP Bolu İl, İlçe, Merkez İlçe Kadın Kolları, belediye ve il genel meclis üyeleri Bahçelievler mahallesinde bulunan semt pazarını ziyaret ettiler. Esnaflarla konuşan partililer ekonomi alanında yapmayı planladıkları çözüm önerilerini anlattılar. Fahiş zamlar üzerinden AK Parti’ye yüklenen Türkoğlu,”Bugün AK Parti iktidarı tarafından kamu kaynakları ile zenginleşen mutlu azınlığı saymazsak yurttaşlarımızın nerdeyse tamamının çok zor günler geçirdiği su götürmez bir gerçek. Asgari ücrete yapılan zam emekçinin eline geçmeden elektrik ve doğalgaz zamları ile eridi. İnsanlarımızın hayatını devam ettirmek için zorunlu olarak tüketmek durumunda kaldığı besin öğelerini alacak durumda değil. Tezgahlarda sergilenen mevsim sebzelerinin fiyatına şöyle bir baktım. Sebze fiyatları, 2021 yılında aldığımız kırmızı ve beyaz et fiyatlarının üstüne çıkmış durumda. AK Parti iktidarının 20 yıllık yanlış politikaları ile tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ülke konumundan tükettiği her ürünün yüzde 70-80’ni ithal eden bir ülke haline geldik. Çiftçimizin üretim unsurları tohumdan gübreye kadar ithalken, traktörün 1 deposu 1,200 Türk lirasına dolarken sebzenin, meyvenin ucuz olmasını nasıl bekleriz. Antalya hal fiyatları ortada. 2021 yılının ocak ayı ile 2022 Ocak ayı kıyaslandığı zaman ürünlere yüzde 107 zam gelmiş. Marketlere, pazarlara ulaşıncaya kadar bu oran ürünün türüne göre yüzde 147-yüzde 168 seviyesine yükseldi. AK Parti iktidarı şunu görmeli tarım ve hayvancılık milli bir politikayı gerektirir. Ucuz ithal ürünlerle, mazot başta olmak üzere pahalı maliyetler yüzünden rekabet şansını elinden aldığınız Türk çiftçisini yok ederseniz, dünyada salgın gibi afetler olduğunda halkımızı aç kalmaya mahkûm edersiniz. KDV indirimi ile marketlere, pazarcı esnafına baskı yapmak ile bu sorunu çözemezsiniz. Sorunun çözümü belli Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden üreten ve kendi kendine yeten bir ülke durumuna getirmek. Bunu da CHP ve millet ittifakı yapacaktır.” dedi.

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’nun açıklamasından sonra pazarda süt satan ve üç çocuğundan ikisi engelli olan bir kadının  “Çocuklarım aç, evde yakacak kömür yok. Soğukta yaşıyoruz. Askıda ekmekten aldığım ekmeklerle karnımızı doyuruyoruz “feryadı yürekleri dağladı.

  • CHP TEŞKİLATLARI TAM KADRO SAHADA
  • CHP TEŞKİLATLARI TAM KADRO SAHADA
1 yorum yapılmış
  • RuenAL
    20 Şubat 2022 • 06:49
    Biyol olmaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.