VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAR FIRTINASI GELİYOR

7 Mart 2022

...............................................

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin birçok kenti Aybar soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Bolu’da Çarşamba günü beklenen kar yağışının Cuma günü etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği birkaç haftanın ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Mart ayı için kar yağışı uyarısı geldi. Uzmanlar, 1987'den sonra en şiddetli kar yağışlarından birinin gerçekleşme olasılığının olduğunu ifade etti. Sibirya'da etkili olan ve Türkiye'ye doğru gelmeye başladığı uzmanlar tarafından dillendirilen Aybar kar fırtınası Perşembe ve Cuma günleri birçok ilde kendini gösterecek.  Soğuk hava dalgasının, Türkiye'de 35 yıl aradan sonra da bir ilke neden olacağı iddia edildi. Buna göre Aybar nedeniyle Türkiye'de uzun süre sonra çok soğuk bir Mart ayı yaşanacak. Yeniden şiddetli kar yağışları etkisini gösterecek.

Bolu’da ise Çarşamba gününden itibaren kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının Cuma günü etkisini artırması ve yoğun şekilde olması bekleniyor. Bolu’da kar yağışının yanı sıra üç gün süreyle dondurucu soğuklarda kendini gösterecek.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.