VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’LU ŞOFÖR RÜŞVET VERMEYİNCE BULGAR POLİSİNİN TOKATLI SALDIRINA UĞRADI

6 Nisan 2022

........................................................

Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da hatalı sollama yaptığı gerekçesiyle Bulgar polisi tarafındanr durdurulan Bolu’lu tır şoförü Muhsin Kazan, iddiaya göre kendisinden rüşvet isteyen polisin tokatlı saldırısına uğradı. Polisin Türk şoföre tokat attığı o anlar Kazan’ın araç içerisindeki kamerasına yansıdı. Kazan, 2004 yılında da Türkiye-Suriye sınırında gözaltında tutulduğu merkezden büyük tehlike altında kaçmayı başararak Türkiye topraklarına gelmeyi başarmıştı.

TIR şoförü olarak çalışan Bolu’lu Muhsin Kazan, Almanya'ya götürdüğü tekstil ürünlerini boşaltıp, Türkiye'ye dönerken hiç beklemediği bir olayla karşılaştı Sofya yakınlarında otoyolda ilerleyen Kazan, Bulgar polisler tarafından hatalı sollama yaptığı gerekçesiyle durdurulurken, para cezası uygulanacağı söylendi. Kazan, polislere diğer araçları neden durdurmadıklarını sorduğunu belirtip, "Arabamda kamera kayıtları var, onlara bakmalarını istedim. Polis, bana önce cezamın olduğunu sonra da 'Yok ceza çorba, kahve ver git' dedi. Ben de para veremeyeceğimi söyleyip, cezamı yazmalarını istedim. Onlar kendi aralarında konuşuyorlardı, ben bir iki adım geri gittim. Bunlar yine konuşurken bana 'Komşu çorba veriyor musun, vermiyor musun' dedi. Bunlar kendi aralarında bir şeyler daha söylediler. Ben de 'Gereken neyse yapın' dedim. 'Tamam komşu' dedi. Arabadan indi, ben de bir şey söyleyecek zannettim ve hiç anlamadığım bir anda bana tokadı yapıştırdı" dedi.

100 EURO RÜŞVET İSTEDİLER

Bulgar polisi tarafından darp dilmesinin ardından kendisine ceza yazılmaması için 100 euro rüşvet istendiğini belirten Kazan, şunları söyledi:

"Ben o anda sendeledim. Kolumdan tuttu, 'Haydi arabaya; ehliyet, ruhsat' dedi. Arabanın yanına geldik. Kameranın görünmez yanında bana 'Komşu yok problem, sen güzel karakter. Ver 20 euro çorba, sen devam et. Senin cezan 100 euro' dedi. Ben de 'Para vermiyorum' dedim çünkü dayağı yedim, arabamda da kamera var. Onu da şahit olarak görüyorum. 'Hiçbir şey vermiyorum, gerekeni yapın' dedim. Bunlar tutanakları tuttular, imzalatmak istediler ben imzalamadım çünkü ben Bulgarca bilmiyorum. Bilmediğim bir şeye imza atmam. 'Komşu burada Bulgarca da var, İngilizce de var. Bunu imzala' dedi. Ben İngilizce de bilmiyorum dedim. 'O zaman bekle, transport polis geliyor, sana 500 ve 1000 euro ceza var' dedi. Ben de 'Yazın cezayı' dedim, beklemeye başladık. Daha sonra beni aldılar, onların karakolunun olduğu şehre doğru gittik. Otobandan çıktık, beni bir tarlanın kenarında beklettiler. Bunlar gitti, ben o arada firmamı aradım, video kayıtlarını istedim. Sofya Büyükelçiliği'ni aradım, devreye soktum. Yaklaşık 1 saat sonra geldiler ama bu sefer süt dökmüş kuzu gibilerdi. 'Kaptan lütfen gelir misin?' gibi konuştular. Tekrar ceza makbuzu yazmışlar ve imzalamamı istediler. İmzalamadım çünkü konsoloslukla görüştüğümde bana 'İmzalama' dediler. İmzalamadım, bana daha sonra yola devam edebileceğimi söylediler. Olayın ardından Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'ne görüntüleri gönderip, şikayetçi oldum”

TÜRKİYE-SURİYE SINIRINDA TEHLİKELİ KOVALAMACA

Bolu’lu tır sürücüsü Kazan, 2004 yılında da üç gün boyunca Türkiye-Suriye sınırında gözaltına alındı. 3 gün gözaltında tutulan Türk şoför, 5 kilometrelik tehlikeli kovalamaca sonunda Türkiye'ye ulaşmayı başardı.

 

 

1 yorum yapılmış
  • Muhsinkazan
    6 Nisan 2022 • 17:49
    Ne hakla kimden izin aldinizda beni haber yapiyorsunuz bunu derhal haber sayfanizdan kadirin baska zaman tir soforlerini kotuleyin simdide hemserimiz diye haber yapiyorsunuz bunu derhal kaldirin yoksa gerekli mercilere suc dutusunda bulunurum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.