VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ORMAN YANGINLARINA KARŞI İLK MÜDAHALE EKİBİ KURULUYOR

4 Mayıs 2022

...................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, orman yangınlarıyla mücadele için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklayarak, “karşı Bolu’da 13 arazöz, 2 dozer, 10 greyder, 30 itfaiye öncü aracı ile mücadele edeceğiz. Ayrıca köylere de orman yangınlarına müdahale için 149 adet su tankeri dağıttık. Bu yıl Aladağ ve Mudurnu işletmemizde bu yıl ilk kez ilk müdahale ekibini hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştireceğiz” dedi.

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı aldıkları tedbirleri ve alevlerle mücadele için hazırlanan yeni çalışmaların detaylarını Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram gazetesine açıkladı. Bolu’da yılda ortalama 30 orman yangınının çıktığını hatırlatan Şentürk, “Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın araçlarımızın bakımları yapılmış durumda. Tüm haberleşme araçları da kontrol edilerek hazır hale getirildi. Bolu’da orman yangınlarına en hassas bölge Göynük. Göynük’te bulunan TRT’ye ait baz istasyonu artık kullanılmadığı için biz oraya bölgeyi görecek termal kamera sistemi kurup ormanları gözetlemeyi hedefliyoruz. Orman yangınlarına karşı Bolu’da 13 arazöz, 2 dozer, 10 greyder, 30 itfaiye öncü aracı ile mücadele edeceğiz. Ayrıca köylere de orman yangınlarına müdahale için 149 adet su tankeri dağıttık. Orman Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle bu araçları çoğaltıp 10 adet su tankeri alacağız.” diye konuştu.

24 KİŞİLİK İLK MÜDAHALE EKİBİ

Şentürk, orman yangınlarıyla mücadele için ilk kez ilk müdahale ekibi kuracaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu yıl Aladağ ve Mudurnu işletmemizde bu yıl ilk kez ilk müdahale ekibini hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştireceğiz. İlk müdahale ekibinde 12 adet işçi çalışacak. Toplamda 24 işçi orman yangınlarıyla mücadele için hizmet verecek. Türkiye genelinde orman yangınlarıyla mücadele amacıyla 5 bin kişi alındı. Bolu’da ise 133 kişi bu kapsamda işe alınacak. İşe alımları peyderpey başladı. Bir ay içerisinde bu işçilerin alımı tamamlanmış olacak. Orman yangınlarıyla mücadele için iyi bir iş gücüne sahip olacağız. Orman içerisindeki yangınlara neden olabilecek yol kenarındaki malzemelerin temizliğini yapacağız. Bolu’da 267 kilometrelik orman yolunun temizliğini yapacağız. Genel olarak orman yangınlarına karşı tüm tedbirlerimizi alarak hazır hale geldik.”

BİNİN ÜZERİNDE ORMAN GÖNÜLLÜSÜ VAR

Bolu’da orman yangını gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunan Şentürk, “Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne orman yangınlarıyla mücadele amacıyla gönüllü olmak isteyen 864 kişi verilmişti. Duyarlı vatandaşlarımız sayesinde şu an bin kişiyi aşmış durumdayız. Orman yangınlarına karşı duyarlı olan destek verecek herkesi Orman Bölge Müdürlüğümüze bekliyoruz. Vatandaşlarımızı orman gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.”

ORMANDA ATEŞ YAKMAYIN UYARISI

Özellikle bayram tatilinde ormanlık alanları kullanacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Şentürk, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Vatandaşlardan ormanlık alanlarda ateş yakmamasını istirham ediyorum. Eğer ateş yakarlarsa söndürdüklerine emin olduktan sonra bölgeden ayrılmalarını istiyorum. Orman yangınlarına karşı hassas olunan, nemin yüzde 20’nin altına düştüğü, sıcaklığın yüzde 40’ın üzerine çıktığı ve rüzgarında 40 kilometrenin üzerine çıktığı zamanlarda tedbirleri almamız ve vatandaşlarımızın ormana giriş çıkışlarını belirli bir sınıra çekmemiz gerekiyor. Bolu Valiliğinin alacağı kararlara göre hassas dönemlerde ormana giriş çıkışları kısıtlayabiliriz.

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.