VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'NUN YÖRESEL LEZZETLERİ SERGİLENDİ

24 Mayıs 2022

........................................................................................................

Aşçılarıyla ünlü Bolu’da düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında aşçılar ve öğrenciler tarafından yapılan yöresel ürün ve yemekler sergilendi. Etkinlikte Bolu’ya özgü lezzetler tanıtıldı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde program düzenlendi. Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç,Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, otel temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, fındık şekeri, kabaklı gözleme, keşi, Kızılcık tarhanası, manda kaymağı, patatesli ekmek, Göynük uğut tatlısı, çivril fasulyesi, Kıbrıscık pirinci, sarı patates, Göynük bombay fasulyesi ve kanlıca mantarının coğrafi işaret almış tescilli ürünler olduğunu söyledi.
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu ve Mengen’in aşçılarıyla ünlü bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Turistlerin para harcayacağı birkaç unsurdan birisi de yemek. Dolayısıyla ülkelerin turizm gelirlerine katkı anlamında yemek kültürü son derece önemli. Bunu Bolu'da rahatlıkla görüyoruz. Bolu, yöresel ürünlerinin çok çeşitli ve lezzetli olduğu bir il. Bunların maalesef tanıtımı yapılamıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin desteğiyle buna da el atıldı. Bundan sonra her yıl Türk Mutfağı programları gerçekleştirilecek. Bu, kültürün gelişmesine mutlaka katkıda bulunacaktır. Bolu, Mengen mutfağını, kültürünü, daha iyi duruma getirmemiz gerekmektedir” dedi.
Okul bahçesinde açılan yöresel ürün ve yemek stantlarını gezen protokol üyelerine aşçılar ve öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi. Vali Kılıç ve protokol üyeleri tarafından etkinliğe destek veren okul yetkilileri ile belediye başkanlarına plaket takdim edildi.

2 yorum yapılmış
  • Turizmci
    24 Mayıs 2022 • 10:00
    Uygulama Otelinin yapılması için biraz gayret gösterelim.
  • VATANDA
    26 Mayıs 2022 • 02:01
    ERİŞTE DEN BAŞKA NE VARKİ...! ISITIP ISITIP SUNUYORUZ..YALAN MI?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.