VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOĞAYI KORUMAK İÇİN DİRENEN KÖYLÜLER KAZANDI

29 Haziran 2022

.............................................................

Bolu’nun Seben ilçesinde bulunan Ayman yaylasına yapılmak istenen taş ocağına karşı doğayı korumak için aylardır mücadele veren köylüler mahkemeyi kazandı. Bolu İdare Mahkemesi, bölgede taş ocağı açılmasının hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Seben’de bulunan Ayman yaylasına taş ocağı yapılması yönünde çalışmaların başlatılması bölge halkının tepkisine neden oldu. Yemyeşil doğası ve ormanlarla kaplı yaylaya taş ocağı yapılmaması için köylüler ayaklandı. Hem doğayı hem yaylalarını korumak için aylarca mücadele eden köylüler bir yandan da hukuk mücadelesi başlattı. Köylüler taş ocağı projesinin iptali ve ÇED raporu alınması için Bolu İdare Mahkemesine dava açtı.

Bolu İdare Mahkemesi, hukuka aykırı bulduğu taş ocağı projesinin iptaline karar verdi. Mahkemenin iptal gerekçesinde ‘Üretim iznine konu alanın konumu, alana yakın yerleşim yerleri, yollar, yüksek gerilim hattı, mera alanları, hayvancılık ağılları, işletme faaliyetinde alınacak önlemlerde kullanılacak su kaynakları, proje kapsamında alanda yapılan saha/zemin/sondaj çalışmaları ve faaliyet sonrası alana yönelik rehabilite önlemleri yönünden projenin uygun ve yeterli olmadığı sonucuna varıldığından dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.