VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ KILIÇ’TAN SPOR TURİZMİ VURGUSU

9 Temmuz 2022

.............................................

ÖZEL HABER / BÜLENT VELİOĞLU

Bolu Valisi Erkan Kılıç, kentin spor turizmi açısından yeni tesisler ile futbol sahalarına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Kulüpler mevcut sahaların yeterli olmadığını söylüyorlar. Bize düşen görev bunların sayılarını artırmak. Turizm tesislerinin ve otel sayılarını artırmak” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyetinin Bayram gazetesine özel açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç, yaz aylarında yerli ve yabancı futbol takımlarının kamp için tercih ettiği Bolu’daki tesis ve futbol sahalarının sayılarının artırılması gerektiğinin altını çizerek, “Burada zaman zaman spor kulüplerini ziyaret ediyorum. Bolu, son zamanlarda çok talep görmeye başladı. Hem Ankara ile İstanbul’un arasında yer alması, mesafe olarak kısa olması ve havası ile ikliminin uygun olması nedeniyle kulüpler buraya rağbet gösteriyorlar. Futbol takımları Bolu’da yeni tesisler istiyorlar. Kulüpler mevcut sahaların yeterli olmadığını söylüyorlar. Bize düşen görev bunların sayılarını artırmak. Turizm tesislerinin ve otel sayılarını artırmak. Bu bölgede ayrıca kaplıca suyu var, Mudurnu ve Taşkesti bölgesinde su kaynakları var. Oralarda tesisler kurulmuş. Bu anlamda ilave tesislerle birlikte hem spor, hem kaplıca turizmi, hem doğa turizmi ve kış turizminde ciddi kapasitesi olan bir il Bolu. Şehrin genel anlamda yerleşimi güzel bir konumda.” şeklinde konuştu.

TURİZM MASTIR PLANI KENTİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Vali Kılıç, Karacasu ile Kartalkaya arasındaki bölgeyi kapsayan Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Mastır Planı çalışmalarının devam ettiğini açıklayarak, şunları söyledi:

“Turizm mastır planı kapsamında proje çalışmaları devam ediyor. O konuda önümüzde Mart ve Nisan ayına kadar bir süreç var. O planla beraber Bolu’nun turizmle ilgili hangi alanında neler yapılabilir noktasında önümüzü açacak bir rehber olacağını düşünüyorum. Bu alanda yatırımcının bölgeye çekilebilmesi için plana ihtiyaç var. Karma bir turizm projesini ortaya koyup oradaki değerleri artıya çevirmemiz gerekir. Buradan refah anlamında hem Bolu, hem Türkiye payını alacaktır.”

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.