VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU VALİLİĞİ BİLGİLENDİRME METNİ YAYINLADI

19 Temmuz 2022

......................................

Bolu Valiliği Merkez ilçeye bağlı Yuva Köyü’nde meydana gelen zehirlenme vakalarının ardından bilgilendirme yaptı.

Bolu Valiliği tarfından yapılan açıklamada:"İlimiz Merkez ilçeye bağlı Yuva Köyü’nde zehirlenme şüphesi yaşandığına dair bazı haber sitelerinde ve basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin bilgilendirmenin yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. 

İlimiz merkeze bağlı Yuva Köyü’nde bazı çocuklarda ve yetişkinlerde görülen karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetleri nedeniyle vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına müracaat etmişlerdir. Valiliğimizce konuyla ilgili ivedilikle 16.07.2022 tarihinde inceleme başlatılmıştır.Zehirlenme şüphesi üzerine vatandaşlarımıza yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucu 8 vatandaşımızın tedavisi İlimizde devam etmekte olup, 12 vatandaşımız tedbir amaçlı çevre illerde bulunan sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir.

Gerekli incelemelerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alınmış, köyde geniş kapsamlı tarama yapılmıştır.Vatandaşlarımızın şikayetlerinin su kaynaklı olma ihtimaline karşı suların kaynatılarak kullanılması hususunda sağlık birimlerimizce gerekli uyarılar yapılarak vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir.İlgili kurumlar ile koordinasyon içerisinde gerekli incelemeler ve araştırmalar devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 19.07.2022" ifadelerine yer verildi.

1 yorum yapılmış
  • BOLU14
    20 Temmuz 2022 • 15:03
    Yetkililer köyü karantinaya alıp araştırmalar ivedilikle yapılmalıdır.. İl Sağlık md. Lüğü hıfsızsaha suları tahlil etmeli. Kamu oyu aydınlatılmalıdır... Hangi suyu içeceğiz bizlerde şaşırdık... Hastanedekilere Acil Şifalar. Diliyoruz..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.