VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN’DAN GREV YAPAN İŞÇİLERE DESTEK

5 Ağustos 2022

.................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, grev kararı alan Standard Profil fabrikası çalışanlarına destek için Düzce'ye gitti. Çalışma koşullarında ve ücretlerinde iyileştirme isteyen bin işçinin grev kararını haklı bulduğu için Bolu’dan kalkıp Düzce’ye geldiğini belirten Özcan, Düzceli siyasilere seslenerek, “Düzce’deki yetkililere de sesleniyorum: Gün mağdurun yanında durma günü. Bu emekçi kardeşlerimize sahip çıkın.” dedi.

Düzce’de maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebi geri çevrildiği için grev kararı alan “Standard Profil” fabrikası çalışanları, sosyal medya üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ulaşarak destek istedi. İşçilerin mesajında kayıtsız kalmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da akşam saatlerinde Düzce’ye giderek, yaklaşık bin işçinin çalıştığı 2 fabrikayı ziyaret etti.

“HAKLI OLDUĞUNUZ İÇİN GELDİM”

İşçilerin alkışları ve tezahüratları eşliğinde fabrikaya giren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, megafonu alarak bir konuşma yaptı.

İşçilere hitaben yaptığı konuşmasında ilk olarak “fabrikaya geliş amacına” değinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Öncelikle ben buraya siyaseten gelmedim.  Buraya maalesef sözü geçenlerin size yeterince sahip çıkmadığını, destek olmadığını gördüğüm için geldim. Daha önce de Bolu’da Filiz Makarnasındaki greve gittim. Arçelik Fabrikasında işçi arkadaşlarımız eylem yaptılar, hem işçileri dinledim hem de KOÇ ailesiyle arabuluculuk yapmalarına vesile oldum. Buraya da siz haklı olduğunuz için geldim.” dedi.

“SİZLER SENDİKALI OLMANIN AVANTAJINI YİTİRMİŞ DURUMDASINIZ”

Özcan, asgari ücrete ciddi zamlar yapıldığını ve şuan 5500 TL olduğunu belirtti. Belediyelerin ve özel sektör kuruluşlarının da toplu iş sözleşmelerini yeniden güncellendiğini kaydeden Özcan, “Sizin söyle bir dezavantajınız var. Toplu iş sözleşmeniz 2 yıllığına yapılmış. 1 Ocak 2023’te yenilenecek. Ama burada tabi bir mağduriyet ortaya çıkıyor. Sizler şuanda sendikalı olmanın avantajını yitirmiş durumdasınız. Birçok belediye olsun, birçok fabrika olsun işçileriyle oturdular asgari ücrete göre maaşları güncellediler. Sizin de talebiniz bu. Bu talep haklı bir talep. Buraya gelmeden önce fabrikanın durumunu inceledim. Fabrika bütün otomotiv sanayiye imalat yapan ve ürünlerini ihraç eden bir fabrika. Şuan ihracatçılar kur farkından dolayı altın dönemini yaşıyorlar.  Bu yüzden şunu yapmak lazım: Madem sizlerin sayesinde bu büyük paralar kazanılıyor. Gün kazandığını çalışanlarla paylaşma günü! Şunu da açıkça ifade edeyim, sizin fabrikanız şuan zarar ediyor veya çarkı zar zor çeviriyor olsaydı size şunu söylerdim: ‘Arkadaşlar fabrika zor bir dönemden geçiyor. Burada işveren de siz de üzerinize düşen yükü omuzlayın’ derdim.” diye konuştu.

DÜZCELİ SİYASİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

İşçilerin yaptığı grevinin “haklı bir eylem” olduğunu belirten Özcan, Düzceli siyasilere de çağrıda bulunarak, “Düzce’deki yetkililere de sesleniyorum, hem milletvekillerimize, hem belediye başkanımıza, hem siyasi parti yöneticilerimize sesleniyorum: Gün mağdurun yanında durma günü. Lütfen bu emekçi kardeşlerimize sahip çıkın. İşveren temsilcileri buradaymış, görüşmek, arabuluculuk yapmak isteyeceğim. Görüşürlerse görüşeceğim. Kabul etmezlerse bunların Yönetim Kurulu Başkanlarına özel bir mektup yazacak bunu da sosyal medyadan paylaşacağım.” İfadelerini kullandı.

  • ÖZCAN’DAN GREV YAPAN İŞÇİLERE DESTEK
  • ÖZCAN’DAN GREV YAPAN İŞÇİLERE DESTEK
  • ÖZCAN’DAN GREV YAPAN İŞÇİLERE DESTEK
  • ÖZCAN’DAN GREV YAPAN İŞÇİLERE DESTEK
  • ÖZCAN’DAN GREV YAPAN İŞÇİLERE DESTEK
3 yorum yapılmış
  • Bukanci
    5 Ağustos 2022 • 22:48
    Boluda saatlerdir su yok düzce mağdurları boluyu bok götürüyor
  • isimsiz
    6 Ağustos 2022 • 02:22
    helal olsun başkan yanındayız.
  • Misafir
    6 Ağustos 2022 • 03:15
    Kesinlikle bie siwcusun başkan kendi ilin bitti sira Duzceye geldi,hadi özgür bolu bunu paylaş bakalim ama yapamazsin cunki yararsız ve demokratik değilsin bağınmışım yaaaa.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.