VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TURNUVADA ŞAMPİYON BELLİ OLDU

30 Ağustos 2022

............................................

Bolu Belediyesi ile Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından organize edilen 1. Şampiyon Köyler Ligi Futbol turnuvası, Bahçeköy ile Tekkedere Köy arasında oynanan final maçı ile sona erdi. Rakibini finalde 1-0 yenen Bahçeköy turnuvanın ilk şampiyonu oldu.

Bolu’da yıllar sonra düzenlenen ve 1.Köyler Arası Futbol Turnuvası, final karşılaşmasına ilgi yoğundu. Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Karşılıklı ataklar ile geçilen final karşılaşmasında her iki takımda kazanmak için mücadele etti. Mücadelenin ilk yarısı golsüz sonuçlanırken kaleciler öne çıktı. Karşılaşmada heyecan son dakikaya kadar devam etti.

Son bölümlerde oyunda üstünlüğünü kabul ettiren Bahçeköy arka arkaya ataklar ile gol aradı.Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortaya Bahçeköy takımı oyuncusu düzgün bir vuruşla takımına golü getirdi. Golün ardından beraberlik için arka arkaya pozisyon bulan Tekkedere Dereköy sonuç alamadı.

Son dakikalarda Tekkedere Köy kendi sahasından serbet vuruş kullandı. Tekkedere Köy, kullanılan serbest vuruşu gole çevirdi. Maçın hakemi golü faul gerekçesiyle iptal etti. İtirazlar sonuç vermezken uzatma dadakikalarında da gol gelmedi. 1. Köyler Arası Futbol Turnuvası, Şampiyonu Bahçeköy takımı oldu. Bahçeköy takımı, şampiyonluk sevincini doyasıya köy halkı ile kutladı.

Büyük taraftar kitlesi ile Turnuvaya renk katan Tekkedere Köy futbol takımı da turnuvada ikinci olmanın mutluluğunu yaşadı. Köy halkı ile bütünleşen Tekkedere Köy takımının maç sonu görüntüleri de görülmeye değerdi.

TURNUVADA ÜÇÜNCÜ ALIÇÖREN KÖYÜ OLDU

Final maçı öncesinde oynanan üçüncülük mücadelesinde ise Alıçören, Çatakören’i atılan iki golle 2-0 mağlup ederek üçüncülüğü elde etti.

Turnuvanın ardından ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine, Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir, Ahmet Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Cihan Özkalem, Yeşilay İl Başkanı İsmail Akgül, Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ketenler Köy Muhtarı Fikret Özen, ve çok sayıda davetli katıldı.

"BİZ SÖZDE DEĞİL ÖZDE SPORSEVERİZ"

Karşılaşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “Bizim hep söylediğimiz bir şey var. Biz sözde değil özde Boluluyuz ve sözde değil özde sporseveriz. Yaptıklarımızla da bunu göstermek istiyoruz. Boluspor düşme hattına girdi. Sahip çıkmamız gerektiğinde aslanlar gibi sahip çıktık ve takımımız ligde kaldı. Sonrasında mahalleler arası futbol turnuvası yaptık. Mahalle takımlarımız çocuklarımız burada mücadele ettiler. O heyecanı gördükten sonra Bahçeköy muhtarımız Mustafa kardeşimiz ziyarete geldi. Bu fikrimi ona açtım. Dedim ki ‘Mustafa köyler arası bir futbol turnuvası düzenleyelim.’ O da çok iyi olur başkanım dedi. Ondan sonra sağ olsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanımız, muhtarlarımız, dernek başkanlarımız hepsi sahip çıktı ve bize bu heyecanı yaşattılar. Bu benim için çok önemliydi. Çünkü burada köylüler köylerine sahip çıkmayı yeniden hatırladı. Burada birbirini tanımayan çocuklar birbirini tanımış oldu. Herkes köyüne nasıl sahip çıktı gördük. Sonuçta dostluk kazandı, kardeşlik kazandı. Sonuçta unuttuğumuz bir geleneğimizi hatırladık ve tekrar köylerimizi böyle tatlı bir rekabet içerisine soktuk. Bu birinci kupaydı. Kazanan Bahçeköy’ü, finalde mücadele eden Tekkedere Köyü tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıl hem mahalleler arası, hem de köyler arası turnuvalar devam edecek. Hep birlikte yapacağız bunu. Ayrıca ilçe köyleri de katılmak istiyor. Bunları da komite ile istişare ederiz. İnşallah ikinci başkanlık kupasını çok daha fazla bir katılımla belki de Bolu şehir stadında hep birlikte gerçekleştiririz” diye konuştu.

“ORGANİZASYON KOMİTESİNİ VE TÜM MUHTARLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Maçın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise; “Şampiyon Köyler Arası Futbol Turnuvasını ilk başladığı günden bu yana vaktimiz müsaade ettikçe gelip takip ettik. Bir Bolulu olarak hemşerilerimin yanında bu futbol turnuvasını görünce bir kez daha Bolu’nun, bu coğrafyanın, bu medeniyetin bir evladı olmaktan dolayı gurur duydum. Bir an önce maç seyrederken sizler de gördünüz, kardeşlerimizden bir tanesi sakatlanınca her iki takımın futbolcuları da yanına gitti. Çünkü orada kardeşlik vardı, dostluk vardı. Ben bu minvalde bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Gayet centilmence ve Köroğlu’nun torunlarına yakışır birer mücadele çıkarttılar. Bahçeköy muhtarımız ile görüşmüştük, onun bu fikri bugün hayat buldu. Çok şükür birincilerimiz, ikincilerimiz, üçüncülerimiz var ama kaybedenimiz hiç yok. Yine dostluğun kazandığı bir müsabakaydı. Organizasyon komitesini ve tüm muhtarlarımızı da tebrik ediyorum. Tribünlerde kadın, çocuk, genç, yaşlı büyük bir aidiyet duygusu ile maçları takip ettiler. Bu millete, bu vatana, bu Bolu’ya sevdanın işaretidir” diye konuştu.

  • TURNUVADA ŞAMPİYON BELLİ OLDU
  • TURNUVADA ŞAMPİYON BELLİ OLDU
  • TURNUVADA ŞAMPİYON BELLİ OLDU
  • TURNUVADA ŞAMPİYON BELLİ OLDU
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.