VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YUVA KÖYÜNDE BİTMEYEN KABUS!

31 Ağustos 2022

..................................

Bolu'da, 1 kişinin hayatını kaybettiği 141 kişinin de kanlı ishal nedeniyle hastanelik olduğu Yuva Köyü'nde 50 gün sonra 2 kişi daha kanlı ishal ve mide bulantısı gibi benzer şikayetlerle hastaneye başvurdu. Hastalanan kişilerin köydeki zehirlenmelerle ilgili olup olmadığının belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde Kurban Bayramı'nda birçok kişi, kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Vaka sayılarının artmasıyla valilikten yapılan son açıklamaya göre 141 kişi hastanelere başvurdu. Hastaneye kaldırılan 1 kişi de yaşamını yitirdi. Hastanede 1'i yoğun bakımda olmak üzere 9 hastanın tedavisi devam ederken, 50 gün sonra biri dün ve diğeri de bu sabah olmak üzere 2 kişi daha benzer belirtilerle hastaneye başvurdu. Hastalardan birinin köyde oturmadığı ancak Kurban Bayramı'nda köye geldiği, diğerinin ise daha önce hastalanıp taburcu olan bir kişi olduğu öğrenildi. Hastaneye başvuran 2 kişinin köydeki zehirlenme olaylarıyla ilgili olup olmadığının belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Evlerinde bulunan etlerden ve su kaynaklarından numuneler alındı.

Öte yandan zehirlenme vakaları sebebiyle vatandaşların bir kısmının yayla ve şehir merkezlerindeki evlerine göç ettiği köye şebeke suyu verilirken, vatandaşların içme suyu ihtiyaçları ise İl Özel İdaresi tarafından getirilen şişelerdeki sularla karşılanıyor.

1 yorum yapılmış
  • vatanda
    1 Eylül 2022 • 01:16
    Köyden çıkıp ne zaman Cimento fabrikasına bakacaksınız görünen o ki fabrikada bi sıkıntı var.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.