VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YETKİN’DEN OKUL İNŞAATLARI İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA

2 Eylül 2022

............................................

HABER / MUTLU YUCA

DEVA Partisi Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin, Bolu’da yeni eğitim öğretim dönemi öncesi kentte yıkılan bazı okul ve güçlendirmesi beklenen okulların yapılamamasının bedelini öğrencilerin ödediğini belirterek, “Geriye 36 okul kaldı ve ihaleleri bile yapılmadı. Bunların beceriksizliklerinin bedelini maalesef öğrenciler ödeyecek” diye konuştu.

DEVA Partisi Bolu İl Başkanı inşaat mühendisi Nadir Gürkan Yetkin,  yeni eğitim öğretim dönemi öncesi kentteki okul inşaatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bolu’da okulların güçlendirme çalışmalarının başladığı ilk yıl 20 tane okulun inşaat çalışmalarının başarıyla tamamlandığını açıklayan Yetkin, “İlk yıl 20 okulun güçlendirme çalışmalarının tamamlanması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ödüllendirildi. Bu okulların inşaatlarını Bolu’da bulunan müteahhitler zamanında yaparak tamamladı. 4 ayda teslim edilmesi istenildi ve kentte bulunan müteahhitler tüm inşaatları zamanında teslim etti. Sonrasında ise Bolu Valiliğinin inadı yüzünden okul inşaatlarında aksamalar yaşandı. Şu an yapılması beklenen 36 okul var ve hiç birinin ihalesi dahi yapılmadı. Ve ayrıca okulları başarıyla zamanında bitiren müteahhitler hakkında da inceleme başlatıldı. Maalesef hiçbir başarı cezasız kalmıyor” dedi.

ÖĞRENCİLER FARKLI OKULLARA TAŞINACAK

Yeni eğitim öğretim döneminde okullarda büyük sıkıntılar yaşanacağına dikkat çeken Yetkin, şunları söyledi:

“Bu yıl Fen Lisesindeki öğrenciler Spor Lisesinde, Spor Lisesindeki öğrenciler Gazipaşa Okulunda, Sakarya İlköğretim Okulundaki öğrenciler ise Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitimlerine devam edecekler. Okul inşaatlarındaki beceriksizliklerinin bedelini öğrenciler ödeyecek. “

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE SARAY GİBİ BİNA YAPTILAR

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni binasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Yetkin, “Öğrenciler bu kadar sıkıntı yaşarken Milli Eğitim Müdürlüğüne saray gibi bina yaptılar. Klima sistemini bile alışveriş merkezlerinde bulunan özel sistem klimalardan kullandılar. O binanın bugünkü maliyeti yaklaşık 50 milyon TL” şeklinde konuştu.

 

 

7 yorum yapılmış
  • Kesnerli
    2 Eylül 2022 • 12:56
    Sevgili nadir bey siz bir inşaat mühendisi olarak böyle bir açıklamayı nasıl yaparsınız. İhale sürecinin nasıl işlediğini herkesten iyi siz bilmelisiniz. Bunun yanı sıra daha önce iş yapan müteahhitlerin yaptığı işlerle ilgili inceleme yapıldığını yazıp eleştirmissiniz. İş hakkı ile yapıldı ise bırakın incelendi bunu yanı sıra işle ilgili bir yanlış varsa da ortaya çıksın. Size şunu tavsiye ederim bu konularla ilgili açıklama yapmadan önce kuruml
  • Bolulu
    2 Eylül 2022 • 13:15
    Bos laf yapıyor
  • egitim
    2 Eylül 2022 • 14:13
    bana göre okullar bitmedi yeni öğretim yılı büyük karmaşa olacak
  • Emekli
    2 Eylül 2022 • 14:17
    Yapım aşamasında inşaatı çöken müteahhit değilmi bu arkadaş.Bence bu konularda en son konuşacak kişi olmalı.
  • Kurunfiek
    3 Eylül 2022 • 00:12
    Aman sen yapmada bu güçlendirme işini sıfırdan yaptığın inşaat larıda gördük.
  • bolulu
    3 Eylül 2022 • 05:22
    hepiniz bu memleketin kenelerisiniz,,,,
  • Bolulu
    4 Eylül 2022 • 17:26
    Mutahitin kaçtığı iddia ediliyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.