VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YUVA KÖYÜ OLAYININ ARDINDAN SULARLA İLGİLİ YENİ ÖNLEMLER ALINDI

7 Eylül 2022

...........................................

Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısı tarafından, içme ve kullanma sularının güvenliği ile ilgili yeni kararlar alınarak olağanüstü hallerde şebeke sisteminde meydana gelen arızaların derhal giderilmesi ve mümkün olduğunca su kesintisine gidilmemesi vurgulandı.

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde su kaynaklı yaşanan zehirlenmelerin ardından Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, suların vatandaşlara temiz ve güvenli şekilde ulaşması için yeni kararlar aldılar. Bolu Valiliği tarafından açıklanan yeni kararlara göre su kesintisinden kaçınılması gerektiğinin altı çizildi. Sağlıklı, temiz ve güvenli içme-kullanma suyu temini, temin edilen suyun kalitesinde sürekliliğin sağlanması ve klorlanması konusunun belediyeler ve il özel idarelerinin görev ve sorumluluğunda olduğun hatırlatıldığı kararlarda, “Olağanüstü hallerde şebeke sisteminde meydana gelen arızaların derhal giderilmesi ve mümkün olduğunca su kesintisine gidilmemesi, bunun için tüm alternatiflerin değerlendirilerek uzun süreli kesintilerden kaçınılması kararı alındı. Zorunlu olarak bir günden uzun sürecek su kesintilerinin ise İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezleri, entegre hastane başhekimlikleri ile koordineli şekilde yapılmasına karar verildi” denildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından ayrıca kaynağı belli olmayan, kaynak koruma alanları ve kirlenme noktaları belirlenmeyen suyun kaynaklarının içme-kullanma suyu olarak kullanılmasının insan ve toplum sağlığını tehlikeye düşüreceğine vurgu yapılarak, bu hususların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin ilgili kurumlarca alınması gerektiği ifade edildi.

1 yorum yapılmış
  • Ali
    8 Eylül 2022 • 16:25
    Hani aydınlanmadı bu olay
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.