VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

‘BAŞKAN ANCA KAVŞAK YAPAR’ DİYENLERE CEVAP VERDİ

16 Eylül 2022

...............................

HABER/BÜLENT VELİOĞLU

Türkiye’nin akıllı dönel kavşak sistemine tamamen geçen ilk şehrin Bolu olduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kaza oranlarının yüzde 50’ye yakın azaldığını açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile özel röportaj yapan Editörümüz Bülent Velioğlu, Bolu’nun sorunlarını görüştü. Bolu’nun merkezinde tamamen trafik ışıkları kaldırılarak akıllı dönel kavşak sistemine geçildi. Son zamanlarda eleştirilere neden olan akıllı dönel kavşak sistemleri hakkında Velioğlu’na bilgi aktaran Özcan, kavşaklar sayesinde kaza oranlarının yarı yarıya düştüğüne dikkat çekti.

ŞU ANDA TRAFİK DURMUYOR

Şehir içinden trafik lambalarının tamamen kaldırılmasının trafiği rahatlattığını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ölçümlerde de belli, şu anda trafik durmuyor. Şehirde, trafik hiç durmuyor. Kavşaklarda zaten trafiği yavaşlatmak esas. Durmayacak ama trafik yavaşlayacak kavşaklarda. Kavşaklardan gidip işte 70-80 kilometre hızla geçme fikri yok zaten. Amacı da o değil akıllı döner kavşakların” diye konuştu.

BOLU’DA TRAFİK KAZALARI AZALDI

Kaza oranlarının azaldığına dikkat çeken Başkan Özcan, “Emniyetin verilerine göre son bir yılda kaza oranları yüzde 48 azalmış. Akıllı dönel kavşaklarda yüzde 48 azalmış. İlk sene kaza oranları yaklaşık yüzde 28’di, trafik komisyonunda bilgi vermişlerdi. Bu sene haricen bir bilgi aldım. Yüzde 48 civarında bir azalma olduğu görülüyor. Çünkü ışık ihlallerinin çok büyük bir kısmı kazayla sonuçlanıyordu” ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.