VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEVA PARTİSİ TEŞKİLAT İŞLERİ BAŞKANI SADULLAH ERGİN BOLU'DA

16 Eylül 2022

...................................

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin ve beraberindeki heyet Bolu’ya gelerek, DEVA partisinin çalışmalarından ve Türkiye’nin durumunu anlattı. Başkan Ergin, “İşte tüm bu olumsuz, umutsuz, endişe verici tabloyu düzeltmek için DEVA Partisi kuruldu ve Allah’ın izniyle bu sorunları çözecek kadrolar DEVA Partisi kadroları olacak” diye konuştu.

Eski Adalet Bakanı, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin ve beraberindeki heyet DEVA Partisi Bolu İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Genel merkez heyeti Bolu DEVA Partisi İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin ve Bolu DEVA Partisi yöneticileriyle bir araya geldi. Basın açıklaması düzenleyen DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin ekonomik anlamda geçtiği zor süreci değerlendirdi ve sorunların çözümü için DEVA partisinin kurulduğuna dikkat çekti. İşte Teşkilat İşleri Başkanı Ergin’in açıklamalarının satır başları;

HEPİMİZ HIZLA FAKİRLEŞİYORUZ

Türkiye’nin ekonomi politikalarının tamamen faciaya dönüştüğünü ifade eden Başkan Sadullah Ergin, “Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Ülkemizde kutuplaşma maalesef zirve yaptı. Ülke ekonomisi son 20 yılın en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Hepimiz hızla fakirleşiyoruz. Giderlerimiz 3-4 kat artarken gelirimiz maalesef aynı oranda artmıyor. Bu da alım gücümüzün düşmesini ve fakirleşmeyi getiriyor. Adalet sistemimiz güven vermiyor. Kuvvetler ayrılığı ortadan kalktı. Bu nedenle yargı bağımsızlığından söz etmekte maalesef mümkün değil. Mahkeme kararlarının tanınmadığı, uygulanmadığı bir dönemdeyiz. Ülkeyi yöneten irade, hoşuna gitmeyen yargı kararlarına uymayacağını, saygı duymayacağını rahatlıkla söyleyebilmektedir. Yargı kararını beğenmeyebilir, eleştirebilirsiniz. Ancak kesinleşmiş mahkeme kararlarının uygulanması hukuk devletinin temel kuralıdır. Bu dönemde Türkiye temel hak ve özgürlükler konusunda da maalesef gerileme dönemine girmiştir. AK Parti Yolsuzluk- Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele için kurulmuş bir partiydi. Ama maalesef bu gün üç Y konusunda mevcut iktidar sınıfta kalmıştır. Ekonomi Politikaları ise tamamen bir faciaya dönmüş durumdadır” ifadelerini kullandı.

ENFLASYONDA HER AY YENİ REKORLAR KIRILIYOR

Millet olarak Türkiye’nin fakirleştiğini belirten Sadullah Ergin, “Tüfe-Tefe arasındaki fark tam 63,5 puana çıkmış. Tüfe’ye yansımamış 63,5 puanlık zamlar peş peşe gelmeye devam edecek. Buraya kadar anlattıklarımız TUİK’in resmi rakamları. Çarşı pazardaki gerçek enflasyon bu rakamların çok üstündedir. Türkiye yüksek enflasyonda gelişmiş 20 ekonomi ve AB Ülkeleri içerisinde maalesef 1.sıradadır. Dünyada da enflasyon var ve ondan dolayı bizde de “enflasyon yüksek” söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Enflasyonun en önemli nedeni, iktidarın yanlış politikası ve bu yanlışta ısrar etmesidir. Döviz kurlarının patlaması bizdeki yüksek enflasyonun temel sebebidir. Merkez Bankası rezervlerinin eritilmiş olması (205 milyar dolar) işimizi daha da zorlaştırıyor. Tüm bu yanlışlar sonucu Türkiye yüksek enflasyon sarmalına girdi. Millet olarak hep birlikte fakirleşiyoruz” diye konuştu.

HÜKÜMETİN ÖNGÖRÜ EKSİKLİĞİ, PLANLAMA YAPAMAMASI

Hükümetin tutarsız sözler verdiğini dile getiren Ergin, “5 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan “Orta Vadeli Programda” Dolar 2022’de 9.30, 2023’de 9.80, 2024 ‘de 10.30 olarak öngörülmüştü. Bugün dolar 18 TL’nin üzerindedir. Yine Sayın Cumhurbaşkanı enflasyonu düşüreceklerini iki yılı aşkın bir zamandır dile getiriyor, söz veriyor, tarih veriyor ama bir türlü enflasyonu düşürmeye güçleri yetmiyor. İlk önce 2021’in Temmuz’unda enflasyonun düşeceğini taahhüt ettiler. Daha sonra 2022’nin Mart ayında düşecek dediler. Maliye Bakanı 6 ay içinde bambaşka bir ülkeye uyanacağımızı söyledi. Şu anda enflasyon 2021 yılındakinin 5 katından daha fazla yükseldi. Şimdi de 2023’ün Mart’ında düşecek demeye başladılar. Karşılarında çocuk varmış gibi umarsız ve tutarsız sözler vermeye devam ediyorlar. Maalesef sonuç yine hüsran” dedi.

FAİZ POLİTİKALARINDA SON DURUM

Son olarak faizler hakkında konuşan ve çözümün DEVA Partisi olduğunun altını çizen Ergin, “2002 ile 2017 arasında Türkiye’nin yıllık faiz ödemesi ortalama 50 milyar TL olmuş. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra faiz ödemeleri tırmanmaya başladı. Kur Korumalı Mevduat Uygulaması kamburu daha da büyüttü. Döviz kurundaki 1 TL’lik artış hazineye 55-60 milyar TL ilave yük getiriyor. KKM uygulaması, fakirden alıp dar bir gruba kaynak aktarımı yapıyor. 2022 yılında Türkiye’deki tüm çiftçilere 40 milyar TL destek verilirken, 2022 senesinde faiz ödemelerine ayrılan kaynak 370 milyar TL’yi aşmıştır. Faiz lobisi kimmiş, faizci kimmiş bu tablo çok net ortaya koyuyor. Hazinenin toplam borçları da faiz gibi astronomik düzeyde yükseliyor. İşte tüm bu olumsuz, umutsuz, endişe verici tabloyu düzeltmek için DEVA PARTİSİ kuruldu ve Allah’ın izniyle bu sorunları çözecek kadrolar DEVA PARTİSİ KADROLARI olacak” ifadelerini kullandı.

  • DEVA PARTİSİ TEŞKİLAT İŞLERİ BAŞKANI SADULLAH ERGİN BOLU'DA
  • DEVA PARTİSİ TEŞKİLAT İŞLERİ BAŞKANI SADULLAH ERGİN BOLU'DA
  • DEVA PARTİSİ TEŞKİLAT İŞLERİ BAŞKANI SADULLAH ERGİN BOLU'DA
2 yorum yapılmış
  • Emekli
    17 Eylül 2022 • 05:11
    Ya evet ne demessin hergün piyasada lüks araba sayısı artıyor,1-2 milyona evler tıkır tıkır satılıyor.Highway de 14 de yemek sıraları50 metreyi buluyor.Bunlar hep fakirlikten
  • 1234
    18 Eylül 2022 • 01:15
    Anan baban çarık giyerdi, şimdi yediğin önünde fazlasını da eşin dostun çöpe atıyor. Yak kalk bu güne şüret. Ve yötenelere dua et. Tabiki iman sağlam iman varsa, kötü ile arkadaş olursan ya huyundan ya suyunda bulaşır. İyiliği Allah katında ara. Acizane tavsiyedir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.