VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

17 Eylül 2022

....................................

Bolu’nun İzzet Baysal Caddesi’nde topladığı ürünleri satan Hatice E.’nin gözyaşlarına hakim olamadığı anlar gündem olmuştu. Konunun Bolu gündemine bomba gibi oturmasının ardından Bolu Belediyesi konu ile ilgili, “Hatice E.’nin kendi eliyle plastik kovaya yaptığı fiziki müdahale ile dökülmüştür.  Zabıta ekiplerimizin şahsa yönelik herhangi bir müdahalesi asla olmamıştır. Zabıta ekipleri, şahsın daha önce de birçok kez yapığı gibi ajitasyon yapacağını anlayarak olay yerinden uzaklaşmıştır” açıklamasını yaptı.

Olayın öncesinde Hatice E’nin İzzet Baysal Caddesi üzerinde sattığı ürünlerin Bolu Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yerle bir edildiği iddia edildi. Konunun büyümesi üzerine Bolu Belediyesi konu ile alakalı olarak bilgilendirme metni yayımladı. Bolu Belediyesi’nin yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İKAZLARINA RAĞMEN SATIŞ YAPMAYI SÜRDÜRMÜŞTÜR

“Bugün İzzet Baysal Caddesi’nde yaşanan bir olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu olmuştur.  Gelen çok sayıda şikâyet üzerine Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, bugün öğleden sonra İzzet Baysal Caddesi’nde izinsiz ve yasal olmayan şekilde satış yapan satıcılara yönelik denetim gerçekleştirmiştir. Denetim esnasında bazı satıcılar Zabıta ekiplerini görmeleri üzerine bölgeden hızla uzaklaşmış, kendisini yakinen tanıdığımız,  hakkında geçmişte onlarca kez tutanak tutulan ve ceza kesilen Hatice E. İsimli satıcı, Zabıta ekiplerinin tüm iyi niyetli, sözlü ikazlarına rağmen satış yapmayı sürdürmüştür.”

HATİCE E.’NİN KENDİ ELİYLE PLASTİK KOVAYA YAPTIĞI FİZİKİ MÜDAHALE İLE DÖKÜLMÜŞTÜR

“Öncelikle belirtmek isteriz ki huzur ve güvenin teminatı olan zabıta teşkilatımız, hiçbir “gerçek emekçi”nin ekmeğine el sürmez, zayi etmez. Yaşanan bu olayda yere dökülen ahududular; Hatice E.’nin kendi eliyle plastik kovaya yaptığı fiziki müdahale ile dökülmüştür.  Zabıta ekiplerimizin şahsa yönelik herhangi bir müdahalesi asla olmamıştır. Zabıta ekipleri, şahsın daha önce de birçok kez yapığı gibi ajitasyon yapacağını anlayarak olay yerinden uzaklaşmıştır.”

İZZET BAYSAL CADDESİ’NDE İZİNSİZ SATIŞ YAPMAYI SÜRDÜRMÜŞTÜR

“Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kanunlar ve ilkeler çerçevesinde görev yapmakta, hiçbir kişiye veya kuruluşa asla ayrıcalık tanımamaktadır. Bu doğrultuda İzzet Baysal Caddesi’nde seyyar satıcıların izinsiz satış yapmasına asla müsaade edilmemektedir. Hatice E. Onca uyarı ve cezaya rağmen bu ısrarını sürdürmektedir. Keza olaydan sadece bir gün önce Zabıta Müdürlüğüne gelerek,  kendisinin diğer satıcılardan farklı olarak ayrıcalık tanınmasını istemiş, ilgili personelimiz ise kendisine böyle bir izin vermeleri halinde diğer satıcıların da aynı taleple geleceğini ve bunun mümkün olmayacağını söylemiş ve kendisine satış yapması için Pazar yeri ve Merkez Taksi Durağı yanından yer göstermiştir.  Ancak Hatice E. İki farklı yer gösterilmesine rağmen İzzet Baysal Caddesi’nde izinsiz satış yapmayı sürdürmüştür.”

BOLU KAMUOYUNUN BİLGİSİNE ÖNEMLE SUNARIZ

“Ayrıca bahsedilen kişi, 11Eylül 2022 tarihinde de yine aynı şekilde davranışlarda bulunmuş, olay polis tutanaklarına da yansımıştır. Söz konusu tutanaklarda şahsın görevli zabıta personellerine beddua içerikli söylemler söylediği, kimlik ibraz etmediği ve bedeni direnç gösterme eyleminde bulunduğu, bunlara karşı zabıta personellerinin hiçbir karşılık vermediği emniyetin resmi tutanaklarında kayıt altına alınmıştır. Yine olayda şahıs tarafından zabıta görevlilerimize bıçak da çekilmiş olup,  polis bıçağa el koymuştur. Olayın aslını, en yalın haliyle Bolu kamuoyunun bilgisine önemle sunarız.”

7 yorum yapılmış
  • kadn
    17 Eylül 2022 • 19:14
    bu kadın nasıl bıçak çeker Allah aşkına üflesen ağlayacak zaten ayıptır günahtır. hiç mi Allah korkusu yok sizde.
  • Bolu
    17 Eylül 2022 • 21:54
    Olmadı bu iş belediye..
  • Cahil
    18 Eylül 2022 • 01:17
    Hepimiz halk düşman sermaye uşağısınız
  • Garipbirkyl
    18 Eylül 2022 • 03:03
    Ne olmuş yani ikaza rağmen ahududu sattı ise yolları işgal eden esnafa müdahale edebiliyormuşsunuz gücünüz garibana yetiyor yazıklar olsun
  • HamiyetYklmaz
    18 Eylül 2022 • 05:35
    Bolu Belediyesinin kamuoyu bilgilendirmesi yazısında bıçak olayı gerçeği yansıtmamaktadır. Bolu Belediyesi olarak doğru olmadığını biliyorlar Bolu Belediyesinin düzeltme yapmasını bekliyorum.
  • tehlike
    18 Eylül 2022 • 05:44
    izzet baysal caddesinde tehlikeli kullanılan motorlar bisikletler scooterlar elektrikli bisikletler hiç kimseyi rahatsız etmiyor benim gariban emekçi annem iki kilo meyve satacak diye belediye zabıtaları görevlerini hatırlıyorlar. Yazıklar Olsun Başkan.
  • nebati
    18 Eylül 2022 • 11:47
    zabıtanın içindeki teşeron adı altında gecici içcilerin bir önce yer değişikliğine gidilmesi lazım ki biraz sirkelenmeleri gerek.Kahve köselerinde gözlerinde güneşgözlüğü ile ve uğurmumcu karacayır parkındaki karakolların kapatılması ve sürekli aktif çalışmaları lazım çok bası bos davranan birkaç işçi var
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.