VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ VELİLERDEN SABIR İSTEDİ....

21 Eylül 2022

....................................

Haber: Bülent VELİOĞLU - Mutlu YUCA

Fotoğraf: Enes ÖZKAN

Bolu Valisi Erkan Kılıç, güçlendirme çalışması devam eden okullar hakkında Özgürbolu’ya özel açıklamalarda bulundu. Vali Kılıç, güçlendirmesi devam eden okulların birkaç ay içerisinde tamamen biteceğini ve öğrencilerin okullarına kavuşacağını belirterek, “Çalışmaları devam eden binaları 2.5 ayda tamamlamayı planlıyoruz.” dedi.

Bolu’da bazı okulların yıkılması ve bazılarının ise yapılacak güçlendirme çalışmaları nedeniyle öğrenciler başka okullara taşındı. Vali Kılıç, okul inşaatlarına ilişkin Özgürbolu editörü Bülent Velioğlu, Mutlu Yuca ve Enes Özkan’ın sorularını yanıtladı. Vali Kılıç, “Bolu’da 33 okulda güçlendirilme çalışması yapıldığı için 2022-2023 eğitim öğretim yılının sene başında öğrenciler okullarına gidememişti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı program çerçevesinde başka okullara gönderilen öğrenciler başka okullarda eğitim öğrenimini sürdürüyor. Velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği müjdeyi Bolu Valisi Erkan Kılıç verdi. Vali Kılıç, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 1.ara tatiline kadar Bolu Merkez’de güçlendirilmesi yapılan 16 okulun tamamen bitmesini planlıyoruz” şeklinde konuştu.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI BAŞLAYAN OKULLARIMIZ TAMAMEN BİTECEK

Bolu’da güçlendirilme çalışması devam eden okulların birkaç ay içerisinde tamamen biteceğini açıklayan Vali Kılıç, şunları söyledi:

“Güçlendirme yapılan 33 okulun yarısı ilçelerde, 16 tanesi Bolu merkezde. Şu anda öğrencilerin herhangi bir mağduriyetleri yok. Okulları sabahçı ve öğlenci olarak bazı öğrencilerin planlamasını Milli Eğitim yaptı. Bu okullarda güçlendirme yapılıyor, biz yaz döneminde 90 olarak müteahhitlere verdik. Ama 15 gün bayramdan dolayı millet çalışmadı. İşçiler memleketlerine gitti. 2 buçuk ayda, güçlendirme dediğiniz neredeyse binayı yeniden yapıyoruz. Sadece iskeleti kalıyor binanın o kadar kısa sürede olması mümkün değil. Biz onu zorladık ama birkaç ay içerisinde güçlendirme çalışması başlayan okullarımız tamamen bitecek. Eğitimde aksama veya herhangi bir problem yok. Herkes gittiği okula en yakın okula planlandı. Fen lisesi biliyorsunuz Spor lisesinin binasına taşındı. Öğrencilerle konuştum, sordum memnun olduklarını dile getirdiler”

BİZ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETMEDİK, İNŞALLAH BİTECEK

Okulların güçlendirilme çalışmalarının aşamalarından bahseden Kılıç, “Fiyat artışlarıyla beraber, devletimiz müteahhitlere yüzde 15 ve altı fiziki gerçekleşme olan, işlerin tasviyesi için başvuru imkanı sağladı. Bazı okullarda öyle tasviye edildi. İhale edilmiş, yüzde 15’ini yapmış, müteahhit demiş ki ‘ben bunu sürdüremeyeceğim, tasviye edin’ o da tasviye edilmiş. Tasviyeden sonra mevcut durumu tespit edip, kalan işleri ihale etmek, ihale süreci belli zaman alıyor bunlarda gecikmelere sebebiyet verdi. Onun dışında projelerimizi yaparken tam temele falan inilmiyor, tahmin ediliyor ‘şu şekilde işlem yapılacaktır’ bazı binaların temelinde de beklenmedik sorunlar çıktı. Onların tekrardan planlanması zaman aldı. Bu tip şeylerde oldu. Biz öğrencileri de mağdur etmedik, herkes yerinde öğretmeni aynı öğretmen. İnşallah bitecek” ifadelerini kullandı.

HİÇ KİMSE DEMİYOR, KİMSE TEŞEKKÜR ETMİYOR

Bu sene başında eğitime açılan ve ilk olarak 102 öğrencisini alan okul ile alakalı olarak Vali Kılıç, “Bolu OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Bolu OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni açtık. Yıllardır bu Bolu’da sorundu, orayı açtık. Hiç kimse demiyor, kimse teşekkür etmiyor. Öğrencileri oraya taşıyoruz, yemeklerini veriyoruz. Bolu OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir kısmına da şimdi başka bir okulu taşıyacağız. O okulun 3-4 şubesi zemin katta eğitim alacak” dedi.

7 yorum yapılmış
  • YasinPAZARCI
    21 Eylül 2022 • 11:04
    okulların inşaatları devam ederken il müdürlük binası kısa sürede bitiriliyorsa vatandaş düşünür sorar
  • zaza
    21 Eylül 2022 • 12:13
    okullar malesef nisan ayında anca biter demedi demeyinnnnn
  • ARDA
    21 Eylül 2022 • 14:12
    Şaka gibi.
  • ii
    22 Eylül 2022 • 02:19
    Okullar bitecek tüm gün eğitime geçilecek ama bazı okullarda öğle yemeği verilemiyor, bir kısım öğrenci akşama kadar simit poğaçayla ders görüyor, bu konu da da bir açıklama yapar mısınız?
  • 14ahmet
    22 Eylül 2022 • 04:48
    en büyük sıkıntımız devletin planlaması olmaması yaz döneminde okullar kapalıyken tamiratlar bitirilebilirdi olan öğrencilerimize oluyor sınıf mevcutları çok kalabalık yazı gerçekten yazık
  • Kesnerli
    22 Eylül 2022 • 05:32
    Bu eğitim-öğretim yılında biterse şükredelim. Sayın veliler size tavsiyem çocuklarınız için özel çaba sarf edip imkan sağlayın özellikle 8. Sınıf, 11. Sınıf ve 12.sınıf öğrenciler için aksi takdirde çocuklarınız sınavlarda olabilecekleri başarı sıralamasının gerisinde kalır.
  • kalite
    22 Eylül 2022 • 09:18
    milli eğitim müdürlüğü nasıl yetiştirildi? hem de son teknoloji son Kalite? İşte eğitimde ki kalite :))
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.