VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN’DAN ÇARPICI İHRAÇ AÇIKLAMASI

26 Eylül 2022

...............................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bir yıl süreyle partisinden ihraç edilme kararını yargıya taşıyacağını açıklayarak, “Benim ihraç olmamdan AK Parti mutlu oldu. CHP’de 10 Aralık hareketi mensupları var onlar mutlu. HDP yöneticileri mutlu olmuştur. Kına yaksınlar” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bir yıl geçici olarak partisinden ihraç edilmes cezası almasının ardından TV100 ekranlarında katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gürkan Hacır’ın moderatörlüğündeki Taksim Meydanı programına katılan Başkan Özcan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Yüksek Disiplin Kurulunun kendisi hakkında verdiği kararı siyasi bir karar olarak nitelendiren Başkan Özcan, “Et tırnaktan ayrılmaz. Ben partinin öz evladıyım. Bu karardan kim  mutlu oldu. CHP’liler bu karardan mutlu olmadı. AK Parti mutlu oldu. Tüm seçimleri ondan aldım eminim mutlu olmuştur. HDP yöneticileri eminim çok mutlu oldu. Kına yaksınlar. CHP’de 10 Aralık hareketi kliği var onlar mutlu oldu. Bu akşam kutlama yemeği bile yemişlerdir. Üzüldüğüm şu Atatürkçü kişilerden CHP rahatsız oluyor. Kılıçdaroğlu mutlu mu bilemem. Sayın genel başkan benimle görüşmek istemedi. Bu karardan mutlu olmadığını düşünmek istiyorum.” diye konuştu.

PARTİM BENİ KESİN İHRAÇ ETMEYE CESARET EDEMEDİ

Başkan Özcan, partisinin kendisini kesin ihraç etmeye cesaret edemediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“CHP’de benim yol yürüdüğüm Muharrem İnce olmak üzere haklı sebeplerle ayrıldılar. Ben partide kalarak ana omurgasını ayakta tutmaya çalıştım. Kesin ihraçta olabilirdi. Parti yönetiminin buna cesaret edemediğini düşünüyorum. Daha büyük bir sıkıntı olurdu. Benim ceza almamım resmi sebebi kadın meclis üyesiyle girdiğim diyalog. Ama asıl neden ben bir twit attım. İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasının yaşanmaması lazım. İhtimali yüzde 55 olan bir adayla yola çıkmayalım. Genel başkan kazanamaz iddiasında değildim. Bende genel başkanımıza destek veren paylaşım yaptım. Siz aday değilseniz ben aday olayım demenin suç olduğunu düşünmüyorum.”

BEN TEKRAR BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM

Parti tüzüğündeki ihraç cezasının ardından 6 ay daha parti organlarına katılamaz maddesini de açıklayan Özcan, “13 Haziran’da partiye döndükten sonra tekrar partime dönebiliyorum. 4 aydır tedbirliyim bu nedenle cezam 13 Haziran’da bitiyor. Parti tüzüğünde ceza bittikten sonra 6 ay daha parti organlarına katılamaz maddesi var ama belediye başkanlığı bir parti organı değil. Ben yine belediye başkanı adayı olmak istiyorum. “

HDP’YE SERT TEPKİ

Programda HDP’ye de sert sözlerle tepki gösteren Özcan, “Terör örgütünün siyasi uzantısıdır. HDP kürtlerinr partisi değil. Kürtlerin oyu HDP’nin cebinde mi? Sen kürtlerin hangi sorununa baktın. Sen sadece terör örgütünün maşalığını yapıyorsun. Bolu’da herkesten oy aldım. Çok az sayıda HDP’li var onlardan da oy aldım. Herkesi kucaklayarak Türk milliyetçisiyim ben. Birileri çıkıp partimin içinden HDP’ye bakanlık dağıtıyor. İmralidaki caninin bırakılmasına kadar talebi olacak. Hangi birini karşılayacaksın. Talebi bitmeyecek ki.” İfadelerini kullandı.

İHRAÇ KARARINI YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Başkan Özcan, ihraç kararını yargıya taşıyacağını ifade ederek, “Ben bu kararı yargıya taşıyacağım. Bu partinin ithal evlatları da var üvey evlatları da var. Benim yargıda hakkımı aramamın kimseyi rahatsız edeceğini sanmıyorum. “

 

8 yorum yapılmış
  • Aslan
    26 Eylül 2022 • 20:14
    Yoo ben size oy veren birisi olarak mutluyum bu karardan. Partiyide belediyeyide. Rezil ettin..sehirdeki herkes biliyo, belediyede neler olup bittigini..ne hale getirdin..halaaaa konusuo duruyorsun..rasimide al yanina git artik..pisman ettin bizleri
  • AtaarPEHLVAN
    27 Eylül 2022 • 04:16
    Partimizde uzun yıllar Beşiktaş ilçesinde yöneticilik yaptım, kurultayı delegeleri yaptım,hiç yalpa yapmadan hiç çizgimi bozmadan hep partili kaldım. Size yapılan bu cezai işlemi şiddetle kınıyorum, başarılı siyasicizginizin devamı dileklerimle sevgiler saygılar sunarım sayın başkan.
  • AhmetACAROLU
    27 Eylül 2022 • 06:32
    Siz yolunuzdan şaşmayın başkanım,sizi bilen biliyor. Kıskananlar çatlasın.
  • Muammer
    27 Eylül 2022 • 10:47
    Başkanım yanındayız sen var ol senin gibisi gelmez
  • Mehmet
    27 Eylül 2022 • 14:44
    Yani HDPKK Atatürkün CHP'sini ele mi geçirmiş? Gün CHP'yi HDPKK ya teslim edenlerden kurtarma günüdür. Bunun da tek bir yolu var. Erdoğanı destekleyip Kılıçtaroğlunu CHP'den kovmak. İşte o zaman Tanju başkan gibiler CHP'de hak ettikleri yeri alabilirler.
  • Aldrmazcan
    27 Eylül 2022 • 16:30
    Sesi çıkanın sesini keserler yanlış tataftasın
  • Hfdjjk
    28 Eylül 2022 • 02:51
    Yaninizdayiz başkanım haklı davanizda
  • Bolu14
    29 Eylül 2022 • 01:42
    Syn Başkanım. Makamlar Geçicidir Kalıcı olan yaptığınız işlerdir.. Fakat Küpçüde. Sizde bu makamları bırakın yeni Vizyoner insanlar gelsin.. Ben bu makamlara geldim şükür birde başkaları gelsin demeniz gerekiyor... Ziraa Filmin. Sonuna. Bakacaksın...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.