VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EŞSİZ MANZARAYI ARTIK BALONDA İZLEYECEKLER

30 Eylül 2022

...............................

ÖZEL HABER / MUTLU YUCA

Bolu’da doğal güzellikleriyle ünlü Abant Milli Parkında tatilcilerin eşsiz manzarayı gökyüzünden izlemeleri için yeni bir çalışma başlatıldı. Milli parka getirilen balonla ilk deneme uçuşları başladı.

Bolu’da her yıl yerli ve yabancı tatilcilerin akın ettiği Abant Milli Parkını ziyaret edenlerin daha neşeli bir vakit geçirmelerini sağlamak için yeni bir çalışma başlatıldı. Göl kenarında bulunan 5 yıldızlı Abant Palace Otel’in girişimleriyle milli parkta balon hizmetinin sunulması için ilk adım atıldı. Tatilcilerin eşsiz manzarasıyla büyüleyen Abant’ı gökyüzünden izlemesi için özellikle Kapadokya’da yoğun olarak kullanılan balon artık milli parkta da hizmet verecek. Abant’a getirilen balonun ilk deneme uçuşlarına başlandı. Bolu’da ilk kez Abant’ta kullanılması için deneme uçuşlarının yapıldığı balona yoğun talebin olması bekleniyor.

Yerden iple bağlı olacak balon göl kenarından belli bir yüksekliğe kadar çıkabilecek. Abant  Palace Otel tarafından aylar süren çalışmanın ardından balonun milli parkta kullanılması için bütün izinlerin alındığı öğrenildi. Balonun otel müşterilerinin yanı sıra Abant’a gelen tatilcilerin de kullanımıma açık olacağı öğrenildi.

  • EŞSİZ MANZARAYI ARTIK BALONDA İZLEYECEKLER
  • EŞSİZ MANZARAYI ARTIK BALONDA İZLEYECEKLER
  • EŞSİZ MANZARAYI ARTIK BALONDA İZLEYECEKLER
  • EŞSİZ MANZARAYI ARTIK BALONDA İZLEYECEKLER
2 yorum yapılmış
  • tespiti
    1 Ekim 2022 • 04:21
    Abant Balon uçuşlarına uygun bir lokasyon değil. Balonların dümeni olmadığı için rüzgarla yol alırlar. Güvenlik için Düz açık ovalarda ve rüzgar hızının düşük olduğu yerler tercih edilir. Yere halatla bağlanan balon olduğu yerde durur ancak Abant bölgesinin özelliği şiddetli rüzgara maruz kalırsa halat kopar ve balon ilk yamaca çarparak kaza-kırıma uğrar. Yetkililerin acilen önlem alması gerekmektedir.
  • faruk
    21 Şubat 2024 • 01:32
    görüntü kirliliğinden başka bir şey olmaz. yükselmeyecekse uçuşa uygun değilse, son derece gereksiz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.