VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ASUMAN BAŞKAN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

4 Ekim 2022

...........................

HABER/ ENES ÖZKAN

Bolu Belediyesi’nin imardan sorumlu Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, 18. Madde kuralı ile alakalı planlamaların tamamlandığını Bolu’nun 18.madde uygulaması konusunda rahatlayacağını ifade etti. Bolu’da parsel sıkıntısı oluşmaya başladığını da ifade eden Tekin, “Yeni imara açma gibi bir durumu yok. Onu zaten istemiyoruz. Zaten çoğunluğu planlanmış durumda ama uygulamaya geçebilmesi anlamında bir kuzey revizyonu yaptık, 551 hektar alanda. Meclisimizden de onaylandı. Bunun önemini 18. madde uygulaması yapmaya hazır hale getirdik” dedi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, Özgürbolu’ya özel olarak verdiği röportajda 18.madde uygulaması hakkında Bolu’da hangi duruma gelindiğini açıkladı. Bolu’da giderek parsel sıkıntısının arttığına dikkat çeken Tekin, “Yeni imara açma gibi bir durumu yok. Onu zaten istemiyoruz. Çünkü Bolu'da parsel sıkıntısı oluşmaya başladı. Bolu 18. madde uygulaması konusunda rahatlayacak” dedi.

551 HEKTAR ALANDA BİZ BİR REVİZYON YAPTIK

Başkan Yardımcısı Asuman Tekin, “Kuzey plan revizyonu dediğimiz yaklaşık 551 hektar alanda biz bir revizyon yaptık. Yeni imara açma gibi bir durumu yok. Onu zaten istemiyoruz. Zaten çoğunluğu planlanmış durumda ama uygulamaya geçebilmesi anlamında bir kuzey revizyonu yaptık, 551 hektar alanda. Meclisimizden de onaylandı. Bunun önemini 18. madde uygulaması yapmaya hazır hale getirdik. Çünkü Bolu'da parsel sıkıntısı oluşmaya başladı. Parsel sıkıntısı derken, planlı olması yetmiyor alanların. 18. madde uygulanması gerekiyor. 18 uygulanması için de belli şartlar gerekiyor. Onun için planlarımızı düzelttik. Kuzey'in hemen hemen tamamına yakınını. 18. madde uygulamamız da başladık. Askıda olanlar var. Şu anda yapılanlar var. Hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Kısa sürede de bitecek orası” dedi.

18. MADDE UYGULAMASI BİTMİŞ VE KONTROLÜ BEKLEYEN YERLER VAR

Planlara devam edildiğini belirten Tekin, “Bolu 18. madde uygulaması konusunda rahatlayacak. Onun dışında da yine özellikle Seyit Avşar bölgesinde ve başka bölgelerde planları düzelterek sürekli sonra da 18. madde uygulamalarını yapıyoruz. Halen devam eden işte kadastroda olan, belediyemizde olan 20 küsur tane 18. madde uygulaması bitmiş ve kontrolü bekleyen yerler var” dedi.

2 yorum yapılmış
  • tarla
    4 Ekim 2022 • 14:58
    alaadin döneminde tarlalarımızın ortasından yol geçirildi, arazi durumunda sayılarak ekmediğimiz arazilerde binlerce lira vergi alınıyor, bu halk aptal değil.
  • ehirci
    5 Ekim 2022 • 07:16
    Şehrin batıya büyüyen tarafını nasıl planladınız acaba. Gelişen yönün önünü tıkıyorsunuz planlamalarınızla. Şehir batıya büyüyor siz stadyum alanı ilan edip şehirin vebalini alıyorsunuz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.