VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV PROJEDE DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

5 Ekim 2022

...........................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu’da Karacasu ile Kartalkaya arasında kalan 38 bin hektarlık alanı kapsayan Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinde turizm tesislerinin yoğun olarak yapılacağı alanlar belli oldu. Dev projede tesislerin Karacasu ile Kartalkaya bölgesine yapılacağı, ormanların yoğun olduğu alanların ise korunacağı öğrenildi.

Bolu’nun turizm alanında gelişmesini sağlamak için yıllar önce başlatılan Karacasu beldesi ile Kartalkaya arasında kalan 38 bin hektarlık alanı kapsayan Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinde yapılacak projelerin detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Bazı çevreler tarafından ormanları ve ekoloji dengeyi tahrip edeceği iddia edilen dev turizm projesinde tesislerin hangi alanlara kurulmasının planlandığı da netlik kazanmaya başladı. 

Proje kapsamında ilk olarak başlatılan alan belirleme çalışmalarının önümüzdeki yıl Haziran ayında tamamlanması öngörülüyor. 38 bin hektarlık alanı kapsayan turizm bölgesinin yaklaşık yüzde 90’lık kısmını kaplayan doğal koruma alanları ile sit alanlarının korunarak ziyaretçilere açık olmayacağı ve mevcut yapılarının korunacağı öğrenildi. Proje kapsamında tesislerin termal, sağlık ve spor turizmi için Karacasu beldesine, kış sporları tesislerinin Kartalkaya Kayak Merkezine, Kamp, günü birlik ve organik yaşam alanları ise Aladağ-Sarıalan bölgesine yapılacak. Diğer alanlar ise yürüyüş ve bisiklet parkurları olarak planlanacak.

3 yorum yapılmış
  • Bolulu1414
    5 Ekim 2022 • 16:14
    Milletin, devletin malını yiyen zenginin malı züğürdün çenesini yorar!
  • Ouz
    5 Ekim 2022 • 04:46
    İyide bebeğim orman mı kaldı o bölgelerde senede en az 20000 metreküp ağaç kesimi yapılıyor bu da demek oluyor ki köylü yaylacilara bir kürek çimento attirmayan hükümet dev projelerle davosu gerçekleştirecekler. O zaman hangi alanlara bina yapılacak ise bolu kamuoyu ile paylaşılsın vatandaş bilsin
  • Adalet
    5 Ekim 2022 • 11:48
    Ormanlari tahrir eden yaylada yaşayanlar yaylalara yapılan devletin yerine izinsiz kaçak yapılara valilik atsa iyi olur adamın babasından kalan yeri yok Manisa Antalya dan geliyor kafasına göre istediği yere ev yapıyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.