VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İL GENEL MECLİSİNDE YUVA KÖYÜ GERGİNLİĞİ

5 Ekim 2022

.......................

Bolu İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu üyeleri meclise, Yuva Köyü ile alakalı önerge verdi. Verilen önerge mecliste kabul edilmeyince İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ile CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz arasında ipler gerildi. Beykoz konu hakkında, “Bunları örtüştürmek çok doğru değil. Ama üç ayrı, hala daha sonuçlarına ulaşamadığımız bir vakayı birilerinin mutlaka açıklaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Bolu İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının ikinci gününde CHP grubu Yuva Köyü’nde yaşanan zehirlenmelerin kamuoyunda aydınlatılması talebi ile meclise sunduğu önerge kabul edilmedi. Mecliste önergenin kabul edilmemesinin ardından ipler gerildi. İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ile CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz arasında çıkan tartışmada, Beykoz zehirlenmeler hakkında cevap istedi, Yüceer ise defalarca konu ile alakalı olarak açıklama yapıldığını dile getirdi.

BUNLARI ÖRTÜŞTÜRMEK ÇOK DOĞRU DEĞİL

CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, Yuva Köyü ile alakalı henüz net bir açıklama yapılmadığını belirterek, “Bununla birlikte henüz sonuçlarının daha kamuoyuyla paylaşılmadığı, bilimin bu kadar gelişip ilmin bu kadar ilerlediği bir Dünya’da, sonuçlarına ulaşılamaması bizi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Elbette İl Genel Meclisimizin sayın başkanı Yaşar Bey bu konuyla da birebir ilgileniyor. Bu olay nedir ne değildir, bu konuyla ilgili kamuoyuna doyurucu bir bilgi verilmesi gerektiği kanısındayız. Bakın yakında, bundan daha bir hafta evvel Kındıra’da iki tane vaka gelişti. Bu vakalarla bunları örtüştürmek çok doğru değil, aldığımız bilgileri sizle de paylaşalım. Biri yaşlı bir vatandaşımız, kronik rahatsızlıklarından dolayı rahatsızlanmış. Bir diğer arkadaşımız da yine aynı benzer olaylardan dolayı hastanede yatmış. Bunları örtüştürmek çok doğru değil. Ama üç ayrı, hala daha sonuçlarına ulaşamadığımız bir vakayı birilerinin mutlaka açıklaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

İNSANLARI TEDİRGİN ETMEKTEN BAŞKA HİÇBİR İŞE YARAMAYAN AÇIKLAMALAR

Erhan Beykoz’a cevap olarak İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ise, “Erhan Bey, bunlar doğru şeyler değil. Üç buçuk yıldır seninle aynı konuların mücadelesini yapıyoruz. Gazeteci kimliğin ile burada açıklama yapıyorsun. Buna hakkın yok, bu doğru değil. Basın açıklaması yapmak istiyorsan her zaman için senin odan var, partin var, her zaman basın açıklaması yapabilirsin. Bu ve buna benzer konularda lütfen, meclisi kullanamazsın. Yuva Köyü gerçekten çok ciddi bir olay. Yani Türkiye’de yaşanmış ilk olay var. Ve bu konuyla alakalı yapılan hiçbir numunede bu bakteriye rastlanılmadı. Yok, neyin açıklamasını bekliyorsun ya da ne yapmamızı bekliyorsun. Bunlar Bolu’nun adını, köylerin adını lekeleyip insanları tedirgin etmekten başka hiçbir işe yaramayan açıklamalar.” dedi.

 

3 yorum yapılmış
  • Adalet
    5 Ekim 2022 • 11:32
    Erhan Beykoz bir suçlu arıyor yuva köyünde içme hattında Erhan Beykoz hem bolu gündem gazetesi haberci ve gazeteci hem CHP grup başkanvekili nasıl oluyor iki tane görevi aynı anda yapıyor koyun can derdinde kasap et derdinde ve ya kasap can derdinde koyun et derdinde mı derler bu CHP devamlı iftiracı Özel idareyi suçlamak istiyor daha inceleme yapilip değerlendirilmesine Bolu'da en yüksek amir Validir olayı valilik ve yetkili kurum ve kuruluşlar inceliyor
  • cevatkelle
    5 Ekim 2022 • 13:25
    Bakteriye rastlanmadığı için şehir merkezine de yayıldı,mars tan gelen et ler buna sebep oldu,hastaneler doldu taştı.
  • Al
    5 Ekim 2022 • 14:10
    Nıye ustu ortulmeye calısılıyor bu olayın nıye bır kısı oldu bır suru kısı saglıgından oldu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.