VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAFIZLAR BURADA YETİŞECEK

7 Ekim 2022

.........................

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bolu'nun Gerede ilçesinde yapımı tamamlanan Merkez Erkek Kuran Kursu'nun açılışına katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu yapılmadan törene başlanması dikkat çekti.

Gerede ilçesinde yapımına 2016 yılında başlanan ve 115 öğrenci kapasiteli Kuran Kursunun açılış töreni yapıldı. Dayıoğlu Mahallesi'nde bulunan Kuran Kursu'nun açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, daire amirleri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı. Tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu yapılmadan başladı. Kuran'ı Kerim tilavetini ardından konuşma yapan Erbaş, Gerede Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun ruhları ısıtacak çok önemli bir kurum ve  önemli bir kuran kursu olduğunu kaydetti. Ali Erbaş, "Burada Gerede için öyle bir güneş doğuyor ki. Her baktığımızda bizleri ısıtacak. Gerede Yatılı Erkek Kuran kursu, önemli bir kurum. Önemli bir Kuran kursu. Burada Allah Resulu Efendimizin varisleri yetişecek. Burada insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indirilen Kuran-ı Kerim hem hıfzedilecek, hem de o Kuran-ı Kerim'in anlamını öğrenen, yaşayan ve insanların yaşaması için gayret edecek olan ilim adamları yetişecek." dedi.

GENÇLERİMİZ BURADAN YETİŞİR İNŞALLAH

Prof. Dr. Ali Erbaş, hafızlığın ilmin başı olduğunu ifade ederek, "İlim adamlarının en önemli vasfı önce hafız olmalarıdır. Bizim tarihimize baktığınızda İbni Sina'dan, Farabi'ye, Biruni'den, Harezmi'ye, Akşemseddin'e hangisine bakarsanız bakın büyük meshep imamlarını ayrıca saymak lazım. Hangisine bakarsak bakalım önce hafızlıklarını yapıyorlar. Yani hafızlık ilmin temeli. Ben diyorum ki. Keşke mihraplarımızdaki tüm hocalarımız hafız olsa. Minberlerden hafız hocalarımız hitap etse. İmam Hatip Lisesi öğretmenlerimiz hafızlardan olsa. İlahiyat Fakültesi hocalarımız sınıfa girip ders anlatırken, Kuran-ı Kerim'deki ayetleri okuyarak derslerini süsleseler. Hafızlarımıza yönelik özel programlarımız var. O programlarımıza dahil edeceğimiz gençlerimiz buradan yetişir İnşallah. Amacımız insanlara iyiliği anlatmak." diye konuştu.

6 yorum yapılmış
  • bolulu
    7 Ekim 2022 • 09:27
    illaki bir eksiklik bulacaksınız okunup okunmadığının bilmiyorum her halükarka bir kasıt olması mümkün değil yapılan hizmete odaklaşsanız
  • bolulu
    7 Ekim 2022 • 10:55
    ne bekliyorsunuz ki .....
  • Bolulu
    7 Ekim 2022 • 11:57
    Kur'an kursu besmeleyle açılır,saygı duruşunu kime yapacaksın?
  • hadiordan
    7 Ekim 2022 • 23:09
    ali erbaşın ve geredelilerinde cokta umruydu
  • brahim
    8 Ekim 2022 • 10:11
    İstiklal marşı nerede hey yavrum hey
  • Rzgar14
    8 Ekim 2022 • 10:13
    Yazıklar olsun başkana o ölüncede ona fatiha okuyanın Rabbim cezasını verir inşallah.İstiklal Marşımızı okusa çarpılırmı acaba?Milleti dinimizden soğuttular.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.