VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN’DAN İLGİNÇ İDDİA...

20 Ekim 2022

.........................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski adliye binasının Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesi nedeniyle tahsisin yapılmasından sorumlu tuttuğu AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a tepki göstererek, “Her işi bozma üzerine kuruldu. Şehrine zarar verme üzerine kuruldu. Böyle milletvekilliği olmaz” dedi. Özcan, binanın bakanlığa tahsisinin iptal edilmesi için dava açacaklarını söyledi. Özcan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının kendisine ‘Ben bir CHP'li başkanın yönettiği şehre o kadar yatırım yapamam’ dediğini aktardı.

Bolu’da bulunan eski adliye binasının kullanım hakkı Bolu Belediyesinden alınarak halk kütüphanesi olarak kullanılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Düzenlediği basın toplantısında eski adliye binasının bakanlığa tahsis edilmesi nedeniyle  AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a tepki gösteren Başkan Özcan, “Bir Bolu milletvekilimiz var, CHP'den ithal ama şu anda AK Parti milletvekili. Ama hala ruhu CHP'li. Şimdi Sayın Erdoğan'ın bahsettiği bir CHP zihniyeti var ya. Bunu kastederken neyi söylüyor Sayın Erdoğan? İşin yapılmasını engellemeye kastediyor.  Bu CHP zihniyeti CHP'de kalmadı ama AK Parti'nin içerisinde bir CHP zihniyeti oluştu. Her işi bozma üzerine kurulu. Şehrine zarar verme üzerine kuruldu. Böyle milletvekilliği olmaz” diye konuştu.

Başkan Özcan, eski adliye binasının tahsisine ilişkin süreçleri anlatarak açıklamalarına şöyle devam etti:
“Adliye binası 2018’de cezaevinin orasıyla takas yapılmıştı.  O kapsamda bu binanın kent müzesi olarak kullanılması amacıyla Bolu Belediyesi'ne süresiz tahsisi vardı. Bu tahsis 16 Şubat 2018’de alınmış. Sonra ne yapmış Bolu belediye başkanlığı? Kültür Bakanlığına siz burayı müze olarak yapar mısınız denilmiş onlar da yaparız demişler. Protokol imzalamışlar. Protokol tarihi 24 Mayıs 2015.

Ben başkan seçilir seçilmez Kültür ve Turizm Bakanlığına gittim. Kültür Bakanlığı'nda bir çalışma yapılmış. Çok da hoşuma gitti. Ama ondan sonra bir bakan yardımcımız çıkıp ‘Ben bir CHP'li başkanın yönettiği şehre o kadar yatırım yapamam’ demiş. Biz burada iki yılın dolmasını bekledik. Eğer 2 yıl içerisinde bakanlık herhangi bir işlem yapmazsa ön tahsisin iptal etmemiz gerekiyordu. Biz geçici tahsisi 21 Eylül 2021 tarihinde 11599 sayılı yazıyla bu protokolü feshediyoruz dedik. Kendimiz yapacağız. Siz bir şey yapmıyorsunuz ve derhal işlemlere başladık. İki ay içinde 11 Ocak 2021 tarihinde eski adliye binası revize restorasyon projeleri ve Bolu kent müzesi mimari, statik, mekanik, elektrik ve peyzaj uygulaması projelerin hazırlanması için ihaleye çıktık. Bu ihaleyi bir firma aldı ve ihale sonucunda buranın tamamının projeleri çizildi. Bu işin de 785 bin lira para ödedik. Biz ihale hazırlığı yaparken maalesef sayın vekil CHP zihniyetli sayın vekil, 21 Kasım’dan çalışmalara başlamış. Burada amaç belediyenin elinden almak ve bunu başarmış. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum imzalı yazı elimize ulaştı. Yazıda ‘Siz süresinde bir şey yapmadığınız için taahhüttünüz tek taraflı iptal edildi.’ deniliyor. Biz buranın ihalesine çıkmak üzereyiz. Dosyası hazır. Tabii ki bu tahsis kaldırma işlemi keyfi bir işlem. Bunu idari yargıya taşıyacağız. Ve bu işlem yargı tarafından bozulacaktır.”

KARA VİCDANLI VEKİL

Binanın tahsisi nedeniyle AK Partili Aydın’a tepki gösteren Özcan, “Nereye varmak istemektesin? Ne yapmak istemektesin diye ben burada sayın vekile sormak istiyorum. Sanki böyle bir de müjde verir gibi bir tweet atmışsın. Sanki Yunan adalarını Yunanistan'a kaptırdığımız adaları geri almışız gibi müjdeli bir haber. Bundan kim kazanıyor? Tanju Özcan'a gol atmış oluyorsun vallahi bu golü yiyen ben değilim atan kendisi ama bu golü yiyen Bolu halkı. Kendi kalesine gol attı çok büyük bir üzüntü duyuyorum. Kara vicdanlı vekilimizden şunu istiyorum, uğraşma bizimle. Git memleketin sorunlarıyla uğraş, git bu ülkedeki yoksul insanların sorunlarıyla uğraş git Bolu'daki yoksulların sorunlarıyla uğraş, Bolu'da tarıma diye destek verilmiyor sen bunların hesabını ver” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • Adalet
    20 Ekim 2022 • 12:50
    Gözuyle gerçegi gormeden kimse kimseye Çamur atamaz bu kim olursa olsun iftiradir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.