VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“GENÇ, DİNAMİK EKİPLE HER ŞEY KUSURSUZ İLERLİYOR”

20 Ekim 2022

.................................

Haber: Enes ÖZKAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın isteği doğrultusunda kurulan Bolu Belediyesi Etüt Proje Birimi genç ve dinamik ekibiyle Bolu’ya katma değer katacak projelere imza atıyor. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, “Genç, dinamik, vizyonu olan bir ekibimiz oluştu. Mühendisimiz de var, inşaat mühendisimiz var, mimarımız var, peyzaj mimarımız var, iç mimarımız var. Bu ekiple birlikte her şey kusursuz bir şekilde ilerliyor” dedi.

Bolu Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hayata geçen etüt ve proje birimi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İmaret Meydanı, Zübeyde Hanım Camii ve birçok projelere imza atan etüt proje biriminden sorumlu Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, çalışmalar hakkında Özgür Bolu’ya özel açıklamalarda bulundu.

“HEM BU KAMU ZARARI OLMASINI ENGELLİYOR HEM DE DAHA KARLI OLUYOR”

Yapılan her binanın ruhsatının alındığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, “Etüt proje birimi belediyemize ait projeleri çiziyor. İmaret meydanını birimdeki arkadaşlar çizdi, belediyeye ait projeleri her şeyiyle biz çiziyoruz. Biz küçücük bir muhtarlık binasını bile yapsak ruhsatımızı alıyoruz. Ondan sonra projeler fen işlerine gidiyor. Fen işleri de ona göre küçük metrekarelerde olanları bir şekil bütünleştirerek ihalesine çıkıyor. Hem bu kamu zararı olmasını engelliyor hem de daha karlı oluyor” diye konuştu.

“GENÇ, DİNAMİK, VİZYONU OLAN BİR EKİBİMİZ OLUŞTU”

Etüt proje biriminde genç ve dinamik bir ekip olduğuna dikkat Tekin, “Mesela arkadaşlar kanal yolu projesi çalışmıştı. Bu tür projelerin vizyonunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğunca projeleri belediye dışına vermemeye çalışıyoruz. Ekip daha çok yeni. İhaleye çıkacak şekilde proje hazırlayan mühendis sayısı az. Ben de mimarım, proje çizeriz ama ihaleye çıkacak proje daha özellikli, daha çok emek isteyen, yani pozlarına ayarlıyorsunuz. Malzemelerin detaylarını veriyorsunuz. Bu konuda da bu arkadaşlarımız kendilerini iyi yetiştirdiler. Genç, dinamik, vizyonu olan bir ekibimiz oluştu” ifadelerini kullandı.

“ETÜT PROJE BİRİMİ TAZE BİR BİRİMDİR”

Yeni fikirler ve profesyonel işlerin ortaya çıktığını belirten Asuman Şentürk Tekin sözlerine şöyle devam etti;

“İşlerimiz daha profesyonel ilerliyor, genç dinamik ekip olduğu için fikirler de yeni oluyor. Artık böyle rutin değil de biraz daha farklı konseptler yapılmaya çalışıyor. İrili ufaklı bir sürü belediyenin sürekli yaptığı yerler var. Onların hepsinin tamiratıydı, tadilatıydı, onlarla da birebir ilgileniyorlar. Başkan Bey'in özellikle kendi isteğiyle kurulan bir birimdir etüt proje birimi ama taze bir birimdir.”

16 yorum yapılmış
  • Aydn
    20 Ekim 2022 • 09:15
    Kaldırımlar genişletiyor...araç yolları daraltılıyor..memnun değiliz..
  • Yakup
    20 Ekim 2022 • 10:24
    Sayın bolu belediyesi size soruyorum trafik kanununda hangi göbeğin dibin de yaya geciti olur yazıyor yani bu düpedüz kazaya sebebiyet göbekten 10 metre ileriye yapılsa yaya geçitleri yayanın benzinimi yetmiyo 10 veya 15 metre yurumeye
  • gln
    20 Ekim 2022 • 10:43
    sizde çok donanım olduğunu düşünmüyorum şayet öyle olsa sonbahar da bolu gibi yağmur iklimine sahip ve öğrencilerin yeni geldiği bir ilde caddeyi yeni baştan yaratmazdınız.
  • Realist
    20 Ekim 2022 • 11:01
    Maşallah çok güzel çalışıyorsunuz, koca yaz yatın kış gelirken şova devam. Size kimse inanmıyor, verilen oylar heba oldu. Birde kalkmış reklam yapıyorsunuz hangi yüzle?
  • BoluluKlyutmazdevam
    20 Ekim 2022 • 14:16
    İmaret meydanı statik elektrik mekanik projelerini dışarıda çizdirmişiz. Haberde bahsi geçen ufak küçük sosyal tesislerin dahi statigi, elektriği, mekaniği dışarıya çizdirilmiş. çizdirmişiz de çizdirmişiz. Ben şimdi sorarım. Proje etüt biriminde ki mühendis mimar arkadaşlar orada neden varlar. Kapı önünde çay kahve sigara içmek için mi?
  • BoluluKlyutmaz
    20 Ekim 2022 • 13:01
    Başkan yardımcımızın sanırım biriminde çalışan mühendis mimar sayısını bilmekten başka hiçbir şeyden haberi yok. Bolu halkını kara cahil hiçbir şeyden haberi bilgisi yok zannediyor. Ekapta ihaleye çıkılan projeleri açıp bir bakmanızı tavsiye ederim. Çöpe atılan 404 konut projesinin ihalesini şimdiki PROJE VE ETÜT BİRİMİ müdürümüz almış. Deprem anıtının MIMARI, STATIGI dahil olmak üzere tüm projeleri Yanardağ mimarlık tarafından çizilmiş. İmare
  • GaribanBolulu
    20 Ekim 2022 • 17:59
    15 milyon liralık kaldırım döşeniyor Bolu sokaklarına yenisi eskisinden kötü. Bu rakamın içerisinde İzzet Baysal Caddesi düzenlemesi yok. Onun da yaklaşık 20 milyon liralık maliyeti var. Emsal artışlarıyla kat artışıyla sattığımız araziyi 25 milyon liraya yabancı bir vatandaşa yok parasına verdiniz. Basın toplantısında bu işi sahiplenip oradaydınız. Asuman Hanım reklam çabasıyla kendiniz adına böyle haberler yaptırmakla uğraşmayın. İstifa da bir hizmet
  • KRMarch
    21 Ekim 2022 • 03:22
    Sayın boluluklyutmaz, bu demek olmuyor ki dışarıdan kimse proje yapmayacak. İyi de olmuş. Deprem anıtına gidip baksın bir herkes. Bolu ilk kez övünebileceği mimari bir esere kavuşacak gibi görünüyor.
  • Korhan
    21 Ekim 2022 • 03:46
    Tam olarak haberde bolu belediyesinden bahsedildiğine eminmiyiz. Belediye çalışmasa daha iyi olacak resmen. Plansızlık diz boyu, sabah uyanıp karar veriyor heralde genç ve dinamik ekip ( ??? ). Nerden hangi yoldan gideceğimizi şaşırdık, yolları gelişi güzel ve tedbirsiz kapatıyolar. Arçlar lastikleri çukura girmeden 50 mt gidemiyor. Tüm yollar yarım yamalar yamalı yada engebeli, atılan yeni astfaltta bile araçlar hoplaya zıplaya gidiyor. Sonrada Türkiyenin en güzel şe
  • Bolulu
    21 Ekim 2022 • 10:13
    Karacagac mah aslan oto ve sermak makina arasında yolumuz 12 MT hundai bayii sahibi burdan kira almakta belediyemiz seyirci kalmakta vatandaş kullanmasın diye iyi seyirler dileriz sorduğumuzda 3 yiladan beri acilacak ok
  • nder
    21 Ekim 2022 • 12:07
    gerisini bilmemde kaldırımların kabulünü kim yapıyorsa bi doktora gönderin.unca para vermişinizdir yazık tabi olsada olu olmasada.
  • Genmimar
    21 Ekim 2022 • 16:55
    Şehir nasıl büyüyecek ne tür bir gelişim planladınız Doğuda arçelik batıda kalıcı konutlar arasında sıkışıp kalacağız
  • bolulu
    21 Ekim 2022 • 16:56
    Sehir ici Peyzaj berbat durumda. Kavsaklarda yapilan gobekler, kaldirimlar, yollarin kalitesi kasaba goruntusunde. Hic bir sekilde goze hitap etmiyor basit ve kullanissiz hepsi. Peyzaj muhendisleri, mimarlar,sehir planlamacilar ve fen isleri mudurlugu modern sehircilik boyle olmaz.
  • Karacasulu
    22 Ekim 2022 • 03:24
    Gereksiz bir sürü göbek yapıldı zamanında kendileri alattin yılmazı elestiriyordu gobeklerden şimdi kendi yapıyor çoğuda gereksiz ve bazı göbekten trafiği sıkıştırıyor askerlik subesinin orada ki mesela, o göbek olmasa 50 mt aşağı veya yukardan araçlar dönüp gelir o gidecekleri yola girebilirler ama güzel yapılan yerlerde var heleki kanal çok süper olmuş
  • BoluluKlyutmaz
    22 Ekim 2022 • 06:14
    Sayın Krmach. Mimaride estetiklik esastır. Farklılık değil. Farklılık adı altında yapılmaya çalışılan yöresel ürünler pazarının halini görüyoruz. Daha enkazını kaldıramadık. Bolunun parası derede kum değildir. Fantazi uğruna halkın parasını çöpe atmaya gerek yok. Artık büyük beklentilerde yok zaten. Yürüyebileceğimiz bir kaldırım, çukursuz yamasız bir yol yapmayı becerebilsinler kafii.
  • Bolu14
    23 Ekim 2022 • 11:45
    Vatandaşla dalga mı geçiyorsunuz, yollar daraldı kaldırımların eski hali daha güzeldi boşuna milyonlarca para yedirdiniz taşeronlara, trafik sorunu olmayan boluda valilik askerlik şubesi kısmında trafik kaosu yarattınız, haram olsun, yazıkların olsun size
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.