VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TOKİ TIRI VATANDAŞIN AYAĞINA GELDİ

22 Ekim 2022

....................................................................................

Haber: Serap VARLIK / Gülce ÖGÜLENER 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, "İlk Evim İlk İş Yerim" kampanyasına ilişkin merak edilen soruların cevaplanması amacıyla hazırlanan tanıtım tırı, Bolu'da vatandaşlarla buluştu. Bolu Valiliği önüne kurulan tanıtım tırındaki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) uzmanları, proje hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Tırı ziyaret eden vatandaşlar, VR (sanal gerçeklik) gözlükleri sayesinde, daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerindeki daireleri gezme imkanı buldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tırı Türkiye’nin meydanlarını geziyor, “İlk Evim İlk İş Yerim” projesini anlatıyor. 500 bin sosyal konut, 1 milyon arsa ve 50 bin iş yeri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesine 7.5 milyonluk rekor bir başvuru oldu.  Vatandaşlar bu süreçte sosyal medya, yazılı-görsel medya ve TOKİ’deki bilgilendirme hattıyla projeye ilişkin merak ettiklerinin yanıtını bulabildi. Şimdi de “İlk Evim İlk İş Yerim” tırı vatandaşın ayağına gidiyor. Türkiye genelinde meydanlarda TOKİ uzmanları doğrudan vatandaşları projeye ilişkin bilgilendiriyor.

TOKİ ÖRNEK DAİRELERE 360 DERECE TUR

Vatandaşlar “Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi” ile ilgili tırda bulunan TOKİ uzmanlarından yüz yüze görüşerek merak ettikleri sorulara ilişkin bilgi alabiliyorlar.

Aynı zamanda özel VR teknolojisi sayesinde daha önce yapılmış TOKİ projelerindeki örnek daireleri 360 derece deneyimleyebiliyorlar.  TIR ekranlarından yayınlanan soru cevap videoları sayesinde de vatandaşlar akla gelmeyen sorular hakkında bilgilendiriliyorlar.

900 MİLYARLIK DEV YATIRIM

Yaklaşık 900 milyar liralık dev bir yatırım olan İlk Evim İlk İş Yerim projesi çarpan etkisiyle 450’den fazla alt sektörü harekete geçirecek olması sebebiyle ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını da hızlandıracak. Projenin 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliğe yol açacağı öngörülüyor ve en az 200 bin yeni istihdam katkısı sağlaması bekleniyor. Tüm bunların yanında proje sosyal konutları, güvenli işyerleri bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü bir vazife üstlenecek

 

 

1 yorum yapılmış
  • brahim
    22 Ekim 2022 • 15:08
    Tanıtım aracının mazotu devletten cıkıyor nasıl olsa sıkıntı yok vatandaşın vergileriyle tabi gezer
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.