VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

11 KASIM "MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ" HAZIRLIKLARI BAŞLADI

26 Ekim 2022

.......................................................

 Haber: Serap VARLIK 

11 Kasım tarihi Türkiye’de her yıl “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanarak geleneksel etkinlik haline getirildi. Yaklaşan 11 Kasım öncesinde Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Bolu’daki kurumlara görev dağılımı yapılarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Milli Ağaçlandırma Günü her yıl 11 Kasım’da kutlanarak Türkiye genelinde geleneksel hale geldi. Yaklaşan 11 Kasım tarihi öncesinde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle yayınlanan "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinlikleri için Bolu Valiliği ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü koordinesiyle resmi kurumlarla toplantı yapıldı. “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ağaçlandırma uygulamalarına ilişkin bütün iş süreçlerinin, herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmeden gerçekleştirilmesi, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla görev dağılımı yapıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Bolu Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdare Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü yetkilileri katıldı.

Bölge Müdürü Mahmut Şentürk'ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Bölge Müdür Yardımcısı Ferdi Özer tarafından sunum eşliğinde koordinasyon kurulu üyelerine "Milli Ağaçlandırma Günü" yapılacak etkinlik kapsamında kurumların katkı ve sorumlulukları ile valilik kararları anlatıldı.

Toplantı, alınan kararlara yönelik önerilerin değerlendirilmesi ve kararların toplantı tutanağına bağlanmasının ardından sona erdi.

AĞAÇ DİKİMİNE DAVET

Öte yandan Milli Ağaçlandırma gününe Tarım ve Orman Bakanlığı tüm vatandaşlara, “84 milyon için 3’er fidan, toplam 252 milyon fidan dikerek dünyaya nefes oluyoruz ve sizleri de 11 Kasım’da şehrinizdeki fidan dikim alanlarına davet ediyoruz”  çağrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.