VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"SU ZENGİNİ DEĞİL SU STRESİ YAŞAYAN BİR ÜLKEYİZ"

27 Ekim 2022

.................................................................

Haber: Serap VARLIK 

Bolu’da su kaynaklarının durumu ve bunları besleyen havzaların incelenmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelindi. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ilimizde düzenlenen toplantıda su havzaların durumunu ve su kaynaklarını ele aldı. Gölköy göletini besleyen Mudurnu ve Abant derelerinden gelen su kaynaklarında 3 ekip kurularak sahada inceleme ve su kaynaklarında elde edilen veriler ışığında rapor hazırlanması kararlaştırıldı.

Tarım Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü öncülüğünde kurumlarımız, Bolu’da su kaynaklarının durumu ve bunları besleyen havzaların incelenmesi amacıyla bir araya gelindi.

İlimizde düzenlenen toplantıya Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahir ÖZCAN ile beraberindeki teknik ekip, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat ile Müdür Yardımcıları, DSİ 53. Şube Müdürü Kazım DOĞRU, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan KURT, Bolu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal BARUTÇU, Bolu İl Özel idaresinden ilgili şube müdürleri ve teknik personel katıldı.

“SU ZENGİNİ DEĞİL SU STRESİ YAŞAYAN BİR ÜLKEYİZ”

Bilinen aksine su zengini değil su stresi yaşayan bir ülkeyiz.  Ülkemizdeki su toprak gibi doğal kaynaklar havzalar arasında eşit dağılmamış olup doğal kaynakların yönetiminin havza bazında paydaşlarla birlikte yapılması, su kaynaklarının gelecek nesillerin ihtiyacını da karşılayacak miktar ve kalitede muhafaza edilebilmesi için koruma-kullanma dengesi gözetilerek arz-talep yönetimi sağlanması gereklidir.

Bu çerçevede çalışmalarını yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ilimizde düzenlenen toplantıda su havzaların durumu ve su kaynaklarını ele aldı. 3 ekip kurularak sahada inceleme yapılması özellikle Gölköy göletini besleyen Mudurnu ve Abant derelerinden gelen su kaynaklarında elde edilen veriler ışığında rapor hazırlanması kararlaştırıldı.

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.