VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ÖZCAN MİLLET BAHÇESİNİN AÇILMASINI ENGELLİYOR"

31 Ekim 2022

....................................

Haber: Serap VARLIK

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Alpagut Mahallesinde inşaat çalışmaları devam eden millet bahçesinin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından engellendiğini söyleyerek, “Malum şahsa millet bahçesindeki bağlantı yollarının kotlarının niye verilmediğini, niye sürüncemede bırakıldığını sormak lazım. Bir devlet projesinin daha seçimden önce açılışını yapmayalım diye gizli bir uğraş içinde olup olmadıklarını kendilerine buradan soruyorum.” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Cumhuriyet gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Bolu Belediyesi tarafından yapılması planlanan Hisar Tepesi projesinin kendisi tarafından engellediği iddialarıyla ilgili konuşan Aydın, “Yapılan ilk kazılarda görünür olan merdivenler dışında çıkan eserler bugün Turizm Müdürlüğü bahçesinde sergilenmektedir. Mevcut yer üzerinde çalışmalar devam edecektir. Bolu merkeze turist gelmesi ve bunun ekonomiye katkı sağlaması yolunda çalışmalar yapmaya çalışırken başka hiçbir şey yokmuş gibi malum şahsın proje diye ürettiği ve dayattığı şey bir kafeteryadan ibaretti. Onu da yapsaydı akıbetinin ne olacağı kamuoyunun malumudur diye düşünüyorum. Kafeterya her yere yapılabilir ama bunu tarihin üstünü örterek yapmaya çalışmak akla zarardır. Aslen sorumlu ve şehri düşünen bir belediye başkanının var olan projeyi desteklemesi akla yakın olandır ama bizim buna dair bir umudumuz veya beklentimiz yoktur.” diye konuştu.  

ÖZCAN MİLLET BAHÇESİNİN BAĞLANTI YOLLARININ KOTLARINI NİYE VERMİYOR?

AK Partili Aydın, Alpagut Mahallesinde yapımı devam eden millet bahçesinin Başkan Özcan tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade ederek, “Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor. Sonradan eklenen mevcut yapıların tamir ve tadilatı yapıldığı için süreç biraz zaman aldı. Ama bizi göreve geldiği andan itibaren tek bir projeyi engellemek ile suçlayan malum şahıs ve ekibine millet bahçesindeki bağlantı yollarının kotlarının niye verilmediğini, niye sürüncemede bırakıldığını sormak lazım. Bir devlet projesinin daha seçimden önce açılışını yapmayalım diye gizli bir uğraş içinde olup olmadıklarını kendilerine buradan soruyorum.”dedi.

KONSERVE FABRİKASI AÇIP KAPISINA KİLİT VURMAK VİCDANSIZLIĞIN EN ALA ÖRNEĞİDİR

Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan eski adliye binasının kütüphane yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesine ilişkinde açıklamalarda bulunan Aydın, şunları söyledi:

“Bolu’da binlerce meslektaşımıza ev sahipliği yapmış Bolu’muzun simge binalarından biri elbette eski adliye binasıdır. Biz epey zamandır Bolu Belediyesi’ne tahsisli bu binanın faaliyete geçmesi için bekledik. Ancak baktık ki bir çalışma yapılmıyor, şehrimizde de bir kütüphane ihtiyacı var, buranın bu şekilde değerlendirilmesi talebimiz doğrultusunda bir gelişme oldu. Bolu merkezde çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği, okuldan çıkınca uğrayıp çayını, kahvesini içebileceği bir kütüphane ihtiyacı hepimizin malumuydu ve bu şekilde değerlendirilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Biz ancak bu aşamadan sonra Bolu Belediyesinin burayı etüt merkezi yapmak istediğini öğrendik. Gerçi bu malum şahsın ilk söylemiydi. Bir sonraki röportajında ise buranın müze yapılacağını söyledi. Daha kendisi bile ne yapılacağını bilmediğini bir kenara bırakırsak şimdiye kadar önce 90 milyona fidanlık arazisini arkasından 25 milyona başka bir araziyi sattı. Hadi bütçesi yok sürekli kredi alıyor madem bu sattıklarıyla yapsaydı. Böyle bir hizmet yaptı da biz mi engel olduk. Bize bu aşamada kara vicdanlı demiş. Eğer Bolu’da çocuklar, gençler bir kütüphaneye kavuşacaksa annelerin içi rahat edecekse varsın biz kara vicdanlı olalım ama emin olun milletin parasıyla konserve fabrikası açtım deyip üç ay geçmeden kapıya vurulan kilit vicdansızlığın en ala örneğidir. “

 

8 yorum yapılmış
  • EDASU
    31 Ekim 2022 • 07:40
    TIRNAĞINIZA TAŞ DEĞSE TANJU ÖZCAN DAN BİLECEKSİNİZ VAH VAH VAH
  • melungeon14
    31 Ekim 2022 • 08:16
    Herkes sallıyor.belediye başkanı nasıl engeller.adamlar bir araya gelip iş yapamıyor..birbirlerini çekemiyorlar..böyle halka hizmetmi olur..2 paralık parkı acamıyorlar..engelliyordu bırak belediyeye açsı...
  • Mustafasebenli
    31 Ekim 2022 • 14:05
    Mağdur edebiyatı yapmak için sebep arayan akepeli insan :)) Yol var oraya..
  • Rask
    31 Ekim 2022 • 17:42
    Hayalet çıktı yine
  • RIZA
    31 Ekim 2022 • 22:48
    ETME BULMA DÜNYASI
  • bagan
    1 Kasım 2022 • 02:11
    Sn. vekilim iş makinaları hala bahçede çalışıyor, gece gündüz sesini dinliyoruz, bahçe bitti de yolu mu kaldı
  • Vatandas
    1 Kasım 2022 • 02:44
    Başkanın engellediğine inanmıyorum ama engelliyorsa bile belediyenin yapmak istediği projelerini engellemeyi AKP nin malum millet vekilinden öğrenmiş olabilir.Konserve fabrikası tıkır tıkır işliyor.malum vekilin haberi yok.
  • Sultan
    2 Kasım 2022 • 13:36
    Akp tanjuyu kıskanıyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.