VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYE ÇALIŞMALARI ŞAİBEYLE ANILIYOR

2 Kasım 2022

...................................

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların şaibeyle anıldığını belirterek, “Kaldırım ve yol yapılıyor ama akıllarda yapılış sürecindeki şaibeler kalıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğim şeklinde cümlelerle görevi almıştı. Emanete sahip çıkılmadığını görüyorum ve ciddi anlamda üzülüyorum” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyetinin Cumhuriyet gazetesine konuşan AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediyesinin çalışmalarını değerlendirdi. Belediye tarafından kentte yapılan çalışmaların şaibeyle anıldığını ifade eden Güner, “Bolu’da 15 yıllık AK Parti belediyeciliğinde ciddi bir kabuk değişimi ile önce kabuk değişimiyle sonra şehirde yeni şehir alanları oluşturularak güzel bir kent haline geldi. Birçok büyükşehirde olmayan nitelikli, çevre duyarlılığı olan bir il haline geldi. Alt yapı sorunu olmayan bir şehirdi. Bugün geldiğimiz noktada ciddi alt yapı sorunlarıyla, stratejik planı olmayan bir şekilde yönetiliyor. Şehirler denildiğinde akla ilk önce ticari hacim ve insanların refahlı bir yaşamı gelir. Yerel idare noktasında AK Parti belediyeciliği zamanında yapılanların sadece tadilatı yapılsaydı bile kıymetli bir katma değer olurdu. Ama ona da sahip çıkılmadığını görüyoruz. Şehirde birçok yerde uygulamalar görüyoruz ama bi çok yerde şaibeler konuşulduğu için bir göbek yapıyoruz sonra söküyoruz. Bolu Belediyesinde teknik ehliyeti olan kişiler olmadığı için söküyorlar yine yapıyorlar. Yapılan masraflar çok fazla. İhale yapılıyor sonra da oralarda Bolu Belediyesinin araçlarının çalıştığını görüyoruz. Bir işi anahtar teslim ihale ettiğin için işi ondan beklemen lazım. Bunlar üzücü şeyler.” şeklinde konuştu.

ÖZCAN İCRAATLARIYLA DEĞİL SÖYLEMLERİYLE GÜNDEM OLUYOR

Başkan Özcan’ın icraatlarıyla değil söylemleriyle gündem olduğuna dikkat çeken Güner, “Belediye dediğimiz kurum bir ekip olarak günün şartlarına göre hem vatandaşın hayatını kolaylaştıracak iş ve icraatları hayata geçiren yol, kaldırım, park gibi vatandaşın konforuna yönelik sosyal olarak birçok proje yapan bir kurum olmalı. Şehirde hayatını sürdüren vatandaşların ihtiyaç ya da eksikliklerini küçük bir yerel devlet mantığı ile kol kanat germeli. Çünkü birçok müdürlüğü ile vatandaşın her an aktif bir kurum olarak müracaatlar alan, değerlendirme yapan, uygulamaya koyan ya da engelleyen bir kurum. İmar ya da imar planları gibi. Maalesef Bolu Belediyesi denildiğinde sayın başkana bizatihi kendisine yönelik birçok olumlu ya da olumsuz eleştiri yöneltiyoruz. Bunun da sebebi sayın başkanın bu şekilde belediye yönetimi tercihinden kaynaklı oluşundan daha açıkçası sayın başkanın ilk günden itibaren icraat olarak ortaya bir şeyler koyma, imar etme yerine mevcudun bakımı, korunması ve muhafazası yerine sürekli şahsının gündeme gelme isteği. Bazen gündemde kalmak adına birçok eyleme dönük söylemlerini şehirde ve ülke gündeminde konuşur olduk. Bu bazen sığınmacılar konusu oldu bazen öz evladıyım dediği kendi partisi ve genel başkanına başkaldırıları oldu. Bu sebeple maalesef eleştirilerimizde sayın belediye başkanının kendisine yönelik oluyor. Bolu Belediyesinin geride kalan 4 yılına dair söylenecek en net yorum yapılan uygulamaların değerlendirilmesi olmalı.” diye konuştu.

EMANETE SAHİP ÇIKILMADI

Başkan Özcan’ın emanete sahip çıkamadığını dile getiren Güner, şunları söyledi:

“Kaldırım ve yol yapılıyor ama akıllarda yapılış sürecindeki şaibeler kalıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğim şeklinde cümlelerle görevi almıştı. Emanete sahip çıkılmadığını görüyorum ve ciddi anlamda üzülüyorum. Hangi birini sayayım fidanlık arazisini mi, 404 ihtiyaç sahibi aileye konut yapacağım diye satın aldığı araziyi sattığını mı? Sattığı araziyi de Arap bir vatandaş, Suriyeli uyruklu bir vatandaş almış.”

TANJU ÖZCAN’A GÜVENMİYORUZ

Başkan Özcan’a güvenmedikleri için bir araya gelmediklerini söyleyen Güner, “Tanju Özcan’a güvenmiyoruz o nedenle gitmiyoruz. Şov yaptığını biliyoruz. Belediye meclis toplantılarında buna defalarca şahit olduk. Orada bir siyasi partinin amblemini kıracaksın, genel siyasete dair yorumlar ve tavırlar sergileyeceksin ve sonra beraber istişare edelim diyeceksin. Bolu’nun turizm kenti olma yolunda hayalimiz var. Ama Tanju Özcan, milletvekilliği döneminde Bolu ormanlarını katledecekler diye Mimarlar Odasını göreve çağırarak yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Şimdi o proje ormanları koruyacak ve güzelleştirecek bir proje. Mastır planı ile kentimize ciddi manada katma değer sağlayabiliriz. Buraları hem koruyup hem de katma değere dönüşsün istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

6 yorum yapılmış
  • Mustafasebenli
    2 Kasım 2022 • 09:17
    Çalıyor ama çalışıyor da diyebilen bir zihniyetin Tanju başkana söyleyecek tek sözü olamaz. Utanma da kalmamış sizde... Ona buna pislik atmayı bırakın
  • sa
    2 Kasım 2022 • 15:08
    Camur at izi kalsın sizleri de görüyoruz
  • burak
    2 Kasım 2022 • 15:56
    ya birkerede alkışlayın be onca müfektiş gönderildi 1 tane soruşturma birtane yüz kızartıcı suç ıspatlandımı evet Aladdin başkan döneminde de gayet iyiydi belediye suanda iyi Boluda ak partiği siz bitirdiniz birde utanmadn boş gündem peşindesiniz
  • Aydn
    2 Kasım 2022 • 16:46
    Mesele her koltuğa oturan kaldırım söküp kaldırım yapıyor...yararlı kalıcı eser YAPIN..kanal yolu başkana olumlu yazar...kaldırımlar..eksi yazar.Tüm sokaklarda Tır...kamyon park etmiş..eksi yazar.Trafik zabıta işini yapamıyor
  • BOBO
    3 Kasım 2022 • 03:57
    YA HE HE SUAT
  • ErsanTrk
    3 Kasım 2022 • 05:04
    Boş Konuşuyorsun Suat Güner Boş. Çamur at izi kalsın siyaseti yapıyorsun.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.