VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖRÜR’DEN BOLU'YA RİSK UYARISI

23 Kasım 2022

.....................................

Bilim Akademisi üyesi jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin “Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a (Kuzey Anadolu Fayı) bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir” dedi.

Bilim Akademisi üyesi jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Görür, bu depremle birlikte bölgedeki enerjinin büyük ölçüde boşaldığını söyledi. Prof. Dr. Naci Görür Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, Kuzey Anadolu Fayı’nın henüz kırılmadığının altını çizerek Bolu’nun halen daha riskli bölgede olduğunu belirtti.

Depremin tam olarak nerede olduğunu belirten Naci Görür, "Sarıdere-Gölyaka/Düzce'de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF'ın (Kuzey Anadolu Fayı) bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık. Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB (kuzey doğu – güney batı) uzanımlı kısımda oldu” dedi.

“BU KESİM RİSKLİ BÖLGE”

Öte yandan Bolu Dağı Tüneli kesiminde bulunan fay hattının kırılmadığını ve halen daha riskli bölge olduğunu belirten Görür, “Arkadaşlar, Düzce'de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF'a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle” dedi.

3 yorum yapılmış
  • Mustafaduman
    23 Kasım 2022 • 09:51
    Güzel diyon da ne yapacaz şimdi Bi şeyler söylüyonuz bize neden söylüyorsunuz bunun önlemini nasıl alacaz söylesenize devlete kursunlar prefabrik çadır bu insanlar ölecek yoksa desenize
  • DEYALLA
    24 Kasım 2022 • 17:54
    Mustafa bey, adam haber veriyor daha ne yapacak, önlemini sen kendin alacaksın. Armut piş ağzıma düş mü diyon.
  • sagduyu
    24 Kasım 2022 • 07:47
    Ölüm Allah'ın emri Mustafa Bey depremde ölmezsin trafik kazasında ölürsün sen birinci derece deprem bölgesinde yaşayan birisi olarak depreme karşı ne önlem aldın onu sorgula. Deprem çantan var mı? Deprem olduktan sonra nerede toplanman gerek bununla ilgili araştırma yaptın mı? devlet hiç olmadığı kadar Afetlere karşı hazırlıklı bundan hiç şüphen olmasın asıl sıkıntı toplum bilinci oluşturmakta Bolu da yaşayan kaç kişi deprem olana kadar depremi önems
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.