VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP’Lİ AHMET KURT’TAN SEÇİMDE MİLLET İRADESİ VURGUSU

30 Kasım 2022

...........................................

CHP Bolu milletvekili aday adayı Ahmet Kurt, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna büyük görev düştüğünün altınrı çizerek, “Yüksek Seçim Kurulu verilen evrakları teyit ettikten sonra işleme almalı ve seçilebilme yetkisini vermelidir. Sonradan eksik evrak tespit edilip görevden alınmalar olmamalıdır. Millet iradesi yok sayılmamalıdır” dedi.

Önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimler için Bolu’da CHP’den milletvekili aday adayları arasında yer alan Ahmet Kurt, sahada çalışmalarına devam ediyor. Genel seçimlerin önümüzdeki yıl Nisan sonu veya Mayıs ayı başında yapılacağını düşündüğünü ifade eden Kurt, “Seçimlere resmi olarak yaklaşık 200 gün kaldı. Seçimler büyük bir ihtimalle de erkene alınacak. Nisan 2023 sonu, Mayıs 2023 başı gibi olacaktır diye düşünüyorum. Bu seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna büyük bir iş düşüyor. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan milletvekilliği ve arkasından yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde Yüksek Seçim Kuruluna verilen tüm belgelerin doğruluğu teyit edilmelidir.” diye konuştu.

YSK EVRAKLARI TEYİT ETTİKTEN SONRA İŞLEME ALMALI

Seçimlerde YSK’nın evrakları teyit ederek işleme alması gerektiğini vurgulayan Kurt, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bizler Sedaş ta görev yaptığımız dönemde ihalelere giren firmalardan bile bize verdikleri teminat mektuplarını veren bankaya yazı yazarak, tarih ve sayı numarası belirterek, sizin tarafınızdan mı verildi diye doğruluğunu  teyit ederdik. Yüksek Seçim Kurulu’da verilen evrakları teyit ettikten sonra işleme almalı ve seçilebilme yetkisini vermelidir. Sonradan eksik evrak tespit edilip görevden alınmalar olmamalıdır. Millet iradesi yok sayılmamalıdır. Yüksek Seçim Kurulları halk nazarında itibar kaybına uğramamalıdır.”

TÜRKİYE’Yİ BİR KİŞİ Mİ YÖNETECEK ORTAK AKIL MI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’yi tek bir kişinin mi yoksa ortak aklın mı yöneteceğine karar verileceğine dikkat çeken Kurt, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde; Cumhurbaşkanının kim olacağından çok daha önemli olan Türk halkı için ülkeyi tek bir kişi mi yönetmeli, yoksa ortak akıl mı?  Partili Cumhurbaşkanı mı?  Yoksa partiler üstü, tüm ülkeyi kucaklayacak bir Cumhurbaşkanımı isteyecektir. Türk halkı seçilecek olan Cumhurbaşkanından, demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük, insan ve hayvan haklarına saygı, adalet, hukuk, barış ve tam bağımsız Türkiye’mi isteyecek? Yoksa tüm bu haklarından mahrum bırakılmış bir Türkiye’mi isteyecek. Benim gözümde Cumhurbaşkanlığı seçimi bu zeminde yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

HIZLI TREN BOLU’DAN GEÇMELİ

Yüksek Hızlı Tren projesinin Bolu’dan da geçmesi gerektiğini dile getiren Kurt, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.. Şu an gündemde olan İstanbul ile Ankara arasında yapılması düşünülen Yüksek Hızlı Tren hattı için Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar hoca tarafından hazırlanan fizibilite raporları doğrultusunda bu hattın Bolu’dan geçmesi doğru olacaktır denilmektedir. Bu konuda doğru olan ve ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır. Kimse bundan endişe etmesin. Çünkü bu konu partiler üstü bir konudur. Herkes elinden geleni yapacak ve Bolu, Bolunun hakkını kimseye yedirtmeyecektir.”

 

 

 

 

3 yorum yapılmış
  • Yldz
    30 Kasım 2022 • 10:01
    Hangi ortak akıl yönetecek acaba. Koalisyonları çok gördü bu millet ancak hayrını göremedik.
  • Bayandan
    1 Aralık 2022 • 04:32
    Tanju,yu gördük ne sana ne partine zırnık oy yok, seçim zamamicikar sonra yoksunuz hadi.
  • Samibaskan
    1 Aralık 2022 • 05:05
    Boluya yakışan Ankaralı Başkan Oda TİRYAKİ, Veysel TİRYAKİ
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.