VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇOCUKLARDA "GRİP" VAKASI ARTTI

5 Aralık 2022

..................................

KAYNAK/ SABAH GAZETESİ - KASIM ŞAHİN

Eğitim ev Öğretimin 2. yarı tatilinin bitmesinin ardından, anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerde grip vakalarında büyük artış gözlemlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, geçen yıla oranla bu yıl çocuklarda grip hastalığının 2 kat daha fazla oyduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, geçtiğimiz yıl Kasım ve Aralık aylarında çocuklarda görülen, boğaz ağrısı, ateşlenme ve burun akın nedeniyle çok sayıda küçük yaştaki öğrencilerin şikayetlerinin arttığı ve bu yıl bu vaka sayısının 2 kat arttığını gözlemlendiğini söyledi.

Grip olayının salgın bir hale geldiğini fakat bu yıl şikayet sayısının çok arttığını dile getiren Demirkol, "Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne çok yoğun bir şekilde çocuklar gelmekte. İl Sağlık Müdürlüğü olarak diğer hastanelerde de tüm tedbirleri aldık. Uzman doktorlarımız hastalıkla mücadele yolunda görevlerinin başındalar. Şu günlerde bir hareketlilik var" dedi.

Çocuklarda boğaz ağrısı, ateş ve burun akıntısı olaylarında geçtiğimiz yıl Kasım-Aralık aylarına göre 2 kat artışın önem taşıdığını da dile getiren Demirkol, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrenci ile öğretmenlerin maske ve mesafe konusuna önem vermeleri konusunda da uyardı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.