VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZUHAL BAŞKAN "BEN DE VARIM"

6 Aralık 2022

....................................................................................

Kaynak: Arzu Sarı/İnterbolu Tv

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker Işın, 2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan seçimlerde CHP’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.


Bolu’da yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde CHP’den milletvekili aday adayları isimlerini bir bir duyurmaya başladı. Seçim yarışına giren CHP’liler arasına, partiye uzun yıllar emek veren Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker Işın da katıldı. 


Bolu CHP İl Başkanlığı'nda uzun yıllar İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapan ve tüm seçimlerde sokak sokak, kapı kapı beraberindeki partilileriyle esnaf ve vatandaşın nabzını tutan Zuhal Toker Işın bu kez kendi aday adaylığı için çalışacak. Seçim sürecine resmen girilecek olan tarihte partisinin onayıyla aday adayı olacağını basına açıklayan Işın'a ise parti tabanından da destek büyük. 
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Işın, günün önemine ilişkin basın açıklaması yaptıktan sonra basının sorularını yanıtladı. Basın açıklamasında kadınların seçme ve seçilme hakkını yeterince kullanamadığına dikkat çeken Işın, kendisinin de aday adayı olup olmayacağının sorulması üzerine kadın olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934'te kadınlara tanınan bu hakkını kullanmak üzere aday adayı olacağını söyledi. Işın, “Kadınlar temsiliyette çok daha fazla olmalı. Bu nedenle Meclis’te kadınların daha fazla olması gerekiyor. Ben de partim eğer uygun görürse adaylığımı zamanı gelince açıklayacağım. Takvim süreci dolduktan sonra bu açıklamayı yapacağım” dedi.

5 yorum yapılmış
  • Bolulu
    6 Aralık 2022 • 10:32
    Zuhal hanıma başarılar dilerim, bir de şunu söyliyeyim tüm partilere Boluyla alakası olmayan, seçimden seçime gelen, seçilince Bolu'yu terk eden, halkın içine karışmayan kişileri aday göstermeyin. Daha önceki seçimlerde gördünüz hüsrana uğrarsınız...
  • AliSar
    6 Aralık 2022 • 10:44
    Chp'nin yapacağı en güzel iş olur. Tebrikler
  • HayatiArslan
    6 Aralık 2022 • 15:34
    Yolunuz acık olsun. Atamın ilk meçlisin de olduğu gibi kadın sayısının artmasını düşünüyor ve temenni ediyorum. Tüm partilerimizde kadın kotası artırılmalı.İnanıyorum Melisin saygınlğı daha bir başka olacaktır.
  • Ahmetkurt
    6 Aralık 2022 • 15:44
    Başarılar başkanım
  • BNYAMNAYDIN
    11 Aralık 2022 • 15:50
    NEDEN OLMASIN GEREK BOLUMUZA GEREK PARTİYE ÇOK YARARLI OLUR ŞANSIN AÇIK OLSUN
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.