VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HACER ÇINAR TANJU ÖZCAN DAVASI SONUÇLANDI

8 Aralık 2022

.............................................................................

Haber: Serap VARLIK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar ile arasında geçen diyalog nedeniyle hakkında açılan davalardan beraat ettiğini açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi 2022 Mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamada el kaldıran Ak Parti Meclis üyesi Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” dedi. Hacer Çınar, Bolu 1'inci Aile Mahkemesine, Tanju Özcan'a karşı kendisine yönelik koruma kararı alınması için başvuruda bulunmuş, başvuruyu değerlendiren mahkeme Çınar'ın "tedbir" talebini kabul ederek, koruma kararı almıştı. Tanju Özcan ise bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 1 yıl geçici süreyle ihraç edilmişti.

Yaşanan olayların ardından Tanju Özcan Bolu Belediye Meclisi Aralık ayı 2. Oturumunda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar ile arasında geçen diyalog nedeniyle hakkında açılan davalardan beraat ettiğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Mahkeme, ‘Suç yok burada’ diyor. Benden özür dilenmezse hakkımı helal etmeyeceğim. Manevi tazminat davası açacağım” dedi.

“SİZDEN ÖZÜR BEKLİYORUM”

Tanju Özcan, Hacer Çınar ile meclisteki diyaloğunu tekrar gündeme getirdi. Kendisine yönelik yapılan suçlamalardan dolayı özür dilediğini belirten Özcan,“ Ben sizden özür bekliyorum, hiç açmak istemediğim konu ama bana günlerce Türkiye’de utanmaz Tanju Özcan, ahlaksız Tanju Özcan ifadeleri kullanıldı. Aile mahkemesi bir karar verdi sizin kararınızı ortadan kaldırdı. 15 gün boyunca sesiniz çıkmadı 15 gün sonra benim hakkımda suç duyurusunda bulundunuz. Hakkımda dava açıldı ve ben beraat ettim. Aile mahkemesi beni haklamış ben ceza mahkemesinden de beraat etmişim peki siz hak olarak benim neyimi protesto ettiniz günlerce mahkeme suç yok burada diyor. Benim resmi atılma gerekçem partiden de bu dolayısıyla ben haklandım vicdanen de rahatım, hukuken de rahatım bana iftira attığınız için sizden özür bekliyorum. Eğer özür dilemezseniz siz ve partililerinize hakkımı helal etmeyeceğim size ayrıca manevi tazminat davası açacağım” dedi.

“HEPİNİZİN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYMAYI İSTİRHAM EDİYORUM”

Tanju Özcan meclisten çıktığı arada Hacer Çınar kürsüye çıkarak konuşma yapmak istediğini söylerken, Başkan vekili Tanju Özcan’ın mecliste olmadığı için konuşma yapmasına izin vermediğini söyledi. Hacer Çınar ise “ Muhatabın zaten böyle işlerle derdi olmadığı için burada olması da çok önemli değil” ifadelerini söyleyerek Çınar sözlerine şöyle devam etti“ Meclis üyeleri, başkan beyin bahsettiği konuda hani bizden özür bekliyor ya hepinizin elinizi vicdanınıza koymayı istirham ediyorum. Eğer bu benim yerime sizin eşinize, kardeşinize, evladınıza olsaydı ben bir anneyim bir annenin babanın da evladıyım. Burada yapılan terbiyesizliğin, karşılığındaki yüzsüzlük ancak bu kadar olurdu. Kendisini buradan bir kez daha kınıyorum ve yargı karşısında aklanabilir ama Allah huzurunda ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz bize de ayrıca yargıdan gelen bir karar yok” dedi.

5 yorum yapılmış
  • Adalet
    8 Aralık 2022 • 07:21
    Bir özür gerekiyorsa Tanju Özcan bunu 99 kere düşünüp 1 kere karar vermesi gerekir mesele 0 parti bu parti olmamalıdır şahıs ve toplum olarak düşünülmelidir ahlakşiz Tanju Özcan demişler zamanında ağzından çıkani kulağı işitmesi gerek üstelik devleti temsil eden kurum başkanının
  • DEYALLA
    8 Aralık 2022 • 18:24
    Kurmalı saatleri bilirmisiniz? Kurmazsanız (Yani emir vermezseniz) Çalışmaz.
  • Mustafa
    8 Aralık 2022 • 23:03
    Halkın gönlünde zaten beraat etmişti.
  • 1234
    9 Aralık 2022 • 01:18
    Ula mahkemede aklandın diyerlim. Önce zihnine sor aklandı mi? Tabiki onun için yürekten Rabbimize iman gelir. Rastgele konuşmak mahşeri kübrada sorgulanacaktır tabiki genede iman varsa ki, mutlaka olacak. Ben sana öptüğün kuranla cevap vereyim. Femenyağmenmisgala hayranyerah vemanyağmel misgale şerran yerah. İnşaallah okursunuz.
  • HakHukuk
    9 Aralık 2022 • 09:32
    Mesele yi Tanju Özcan ve kamu oyu tarafsız olarak düşünülmelidir devleti temsil eden bir kurum başkanının önce bir söylediği sözu 99 kere düşünmesi gerekirdi bu bir kurum için değil her kurum için geçerlidir kamu oyu ahlaksız Tanju Özcan diyormuş dedirtmeseydiniz ben hiç tarafsız olarak hak hukuk adalet olarak yazıyorum aynı şey sizin anne ve ya bacınıza söyleseydi ne yapardınız ?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.