VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SONUNDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

13 Aralık 2022

.......................

Bolu’da Yuva Köyü’nde içme suyundan 148 kişi zehirlenmiş, 1 kişi hayatını kaybetmişti. Bolu Başsavcılığı soruşturma dosyasını genişletti. Hem köy muhtarı hem Bolu İl Özel İdaresi’ne soruşturma izni verildi.

CNN TÜRK ekibinden Ceylan Sever’in haberine göre Bolu Yuva Köyü’nde zehirlenmelerin sebebinin belirlenmesi için başlatılan soruşturma genişletildi. Bolu Yuva Köyü Çaydurt Mahallesinde 10 Temmuz’dan itibaren arka arkaya zehirlenme vakaları yaşanmıştı. Zehirlenmeler arttıkça sudan kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Bir kişi hayatını kaybederken 148 kişi de zehirlendi.

Savcı koordinesinde yürütülen soruşturmada, köyün su kaynağı ve evlerde kullanılan sulardan İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin aldığı numunelerin sonuçları soruşturma dosyasına eklendi. Zehirlenme vakalarıyla ilgili Bolu İl Özel İdaresi ve köy muhtarının da ihmalinin olup olmadığı araştırılacak.

3.İdari Dava Dairesi dosyada, içme suyu şebekesi, depoları ile tesisatların yapım bakım, onarım, temizlik, klorlama vb. işlemlerinde İl Özel İdaresi görevlileri ile köy muhtarının kusurlarının bulunduğu iddialarına yer verdi.

Hastane raporları da soruşturma dosyasına eklendi. Bölge İdare Mahkemesi, olayda ön inceleme kapsamında alınan 11 Ağustos 2022 tarihli bilirkişi raporu ve tüm dosya ile birlikte değerlendirileceğini belirtti.

Muhtarın sorumluluğunun yanında denetim görevini eksik olarak yerine getiren İl Özel İdaresi personeli hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte belge ve bilgi bulunduğu belirtilerek, ‘İl Özel İdaresi sorumlularına ‘soruşturma izni verilmemesi hukuka uygun değildir’ dendi.

İçme suyundan etkilenerek hastanelere kaldırılan ve tedavisi tamamlanan hastalardan kimi görme kaybı, kimi kalp yetmezliği çoğunda ise böbrek yetmezliği sorunu baş göstermişti.

 

2 yorum yapılmış
  • Ali
    13 Aralık 2022 • 11:41
    Geç oldu yazık çok geç oldu bunca ınsanın canı yandı
  • Hakanam
    13 Aralık 2022 • 19:33
    Suçlular Cezasını Çeksin. Çok mağdur oldu. Görme kaybı, böbrek yetmezliği bunlar çok ciddi sağlık sorunları... Muhtar ve Diğer Kurumlar Görevini Suistimal eden ve Kötüye Kullananlar Adalet Önünde hesap vermeli. Ölen bir Vatandaş var
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.