VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA BU DERENİN AKTIĞI O KÖYLER TEDİRGİN…

14 Aralık 2022

...........................................

Bolu'nun Gerede ilçesinden geçen Ulusu Deresi'nde yaşanan kirlilik nedeniyle canlılar yaşayamaz hale geldi. Ulusu Deresi’ne yakın olan Bahçedere köyü halkı hayatlarından endişe ediyor.

Bolu’nun Gerede ilçesinden geçen ve uzun yıllardır kirlilik nedeniyle canlıların yaşayamaz hale geldiği Ulusu Deresi’ne yakın bölgede yaşayan köylüler büyük korku yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda Çaydurt’ta 1 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin hastanelere kaldırıldığı zehirlenme olayının ardından Ulusu Deresi’ndeki kirlilik ikinci bir vakaya davetiye çıkarıyor.

Ulusu Deresi’nin geçtiği Bahçedere köyünde yaşayanlar dereden akan mikroptan etkilenmemek için maskeyle yaşıyor. Köydeki demir malzemelerinin küflendiği ve hayvanlarının öldüğünü söyleyen köylüler yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

“DERENİN ÇEVRESİNDEKİ AĞAÇLAR BİLE KURUDU”

Eskiden derede kadınların çamaşır yıkayabildiğini belirten Bahçedere Köyü sakinleri, “Derenin çevresindeki ağaçlar bile kurudu. Evlerimizin çatıları küflendi. Her yıl çatıları değiştirmekten ekonomik sıkıntı çekmeye başladık. Bunun çözümünün olduğunu biliyoruz ama arıtma pahalı deniliyor. Daha önce dereye bu pisliği akıtanlara para cezası kesildi. Cezalar da pisliği akıtmalarına engel olmadı. Köyümüzde sağlık sorunları yaşayanlar var. İnsanlar ölmeden önce yetkililer bu kirliliğe bir çare bulsun” şeklinde konuştu.

  • BOLU'DA BU DERENİN AKTIĞI O KÖYLER TEDİRGİN…
  • BOLU'DA BU DERENİN AKTIĞI O KÖYLER TEDİRGİN…
  • BOLU'DA BU DERENİN AKTIĞI O KÖYLER TEDİRGİN…
  • BOLU'DA BU DERENİN AKTIĞI O KÖYLER TEDİRGİN…
3 yorum yapılmış
  • zgeredeli
    14 Aralık 2022 • 16:40
    20 yıldan fazla oldu.Başvurmadığımız kapı kalmadı.Şu an tamamen katledilmiş olup milyonlarca canlı yok oldu.İnsanlar hayvanlar ziraat çok kötü etkilendi.Çevre bakanına bizzat ilettim.Ancak Geredenin kocabaşları her yeri tutmuş.Ancak tek tutamadıkları yer hesap, mizan.Başka hiç umudumuz yoktur.
  • Geredeli
    14 Aralık 2022 • 23:18
    Derede olanlar asit, kostik,boya,kireç,krom,tuz derinin lelşeri patron zengin köylü gariban sesi çıkmıyor Birde bunlar buharlaşıp asit yağmuruna dönüşüyor.Bir an önce önlem alınması gerekiyor
  • RIDVANYlmaz
    15 Aralık 2022 • 11:05
    geredeyi sanayi merkezi yapmak iyi güzelde bölgede istihdam ve yeni iş ve iş sahaları hepsi takdir edilesi ama gerede cayı ve yenicagdan. I Ismetpasaya kadar durum daha vahim böyle sanayide böyle belediye de böyle idarecilikte Lanet olsun defalarca söylemesine rağmen tüm vatandaşlarımızı kale bile almamak olayları günü birlik savusturmak o yüzden lanet okuyorum Allah a havele ediyoruz.. dericiler ve tekstil fabriklarinda ne gibi bi is birliğiniz var....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.