VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İMAMOĞLU'NA HAPİS ŞOKU

14 Aralık 2022

...................................

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme İmamoğlu’nu, “hakaret” suçundan 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme İmamoğlu’nun cezasının infazı bitene kadar siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan da yoksun bırakılmasına karar verdi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 31 Mart 2019 belediye başkanlığı seçimin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talebi istemiyle dava açılmıştı. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya sanık Ekrem İmamoğlu katılmadı. İmamoğlu’nu avukatlarının temsil ettiği duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanları ile çok sayıda partili de izleyici olarak katıldı.

 

“BUNA CEVAP VERELİM DEDİ”

Duruşmada ilk olarak İBB Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan danışmanı olan Murat Ongun tanık olarak dinlendi. Ongun ifadesinde olay günü Ekrem İmamoğlu ile birlikte olduğunu söyleyerek, “Bir toplantı esnasında çok sayıda gazeteci arkadaşımız sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamada İmamoğlu’na ‘Ahmak’ dediğine dair mesajlar göndererek, Ekrem İmamoğlu’nun bu konuyla ilgili Süleyman Soylu’ya yanıt vermek isteyip istemediğini sordular. Ben de konuyu başkanımıza sordum. O da ‘bu çok yakışıksız bir ifade buna cevap verelim’ dedi. Ardından da ben gazeteci arkadaşları Üsküdar’a davet ettim” dedi.

“SEÇİMLERİN İPTAL EDİLDİĞİ GÜN BİLE..”

Yapılan basın açıklaması sırasında gazetecilerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ederek sorduklarını söyleyen Murat Ongun, “Başkanımız da verdiği cevapta ‘Lafa bakarım…’ diye devam eden cümleyi kurdu. Açıklamanın ardından toplantılara devam ettik. Binaya girerken ben kendisine, ‘Acaba sayın bakana çok mu ağır konuştunuz?’ dedim. O da az bile konuştum dedi. YSK ile ilgili seçimlerin iptal edildiği gün bile büyük bir hayal kırıklığı olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu’ndan YSK üyeleri ile alakalı olumsuz söz duymadım” dedi

“BU DAVA NASIL OLDU ANLAMADIK”

Murat Ongun’un ardından Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanı ve kampanya yöneticisi Necati Özkan tanık olarak ifade verdi. Olay günü Ekrem İmamoğlu ile haftalık toplantı yaptıklarını söyleyen Özkan, “Soylu’nun gerçekten yakışıksız ifadeler taşıyan açıklamasından haberdar olduk. Murat Ongun basının, sayın Soylu’nun bu sözlerine cevap verip vermeyeceğini sordu. Başkan da ‘bu açıklamanın ne kadar yakışıksız ve Türkiye siyasetine yanlış yaptıran açıklama olduğunu, elbette cevap verilmesi gerektiğini’ söyledi. Bu cümle ağır bir eleştiri olsa da Türkiye tarihinde en yüksek oy oranıyla seçtiği bir siyasetçinin bu ağır eleştiriye cevap vermemesi düşünülemez. Ertesi gün bu haber basında, ‘Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu’ya cevap verdi’ şeklinde oldu. Ekrem bey böyle anladı, basın böyle anladı, bu dava nasıl oldu kimse anlamadı” dedi.

 

SOYLU TANIK OLSUN TALEBİ

Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı beyanda bulunan sanık İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını (HAGB) kabul etmediklerini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun duruşmaya çağırılarak tanık olarak ifadesine başvurulmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

2 YIL 7 AY HAPİS CEZASI

Alınan taleplerin ardından karar için ara veren mahkeme İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, “hakaret” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, İmamoğlu’nun TCK 53/1 maddesinde kapsamında siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan cezasının infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına karar verdi.

 

2 yorum yapılmış
  • Kulturlu
    14 Aralık 2022 • 12:33
    Ekrem İmamoğlunun yanındayız.
  • brahim
    15 Aralık 2022 • 01:58
    Birgün cumhurbaşkanı olarak görecez seni sayın ekrem başkan daima yanındayız tüm engelgere rağmen
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.