VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN BİRİNİN BONFİLE ALACAK HALİ YOK”

17 Aralık 2022

......................................

Haber:Tevhide İrem ZORLU

Yılbaşının yaklaşmasıyla beraber kırmızı ete bir haftada 3 kez zam geldi. Gelen zamla birlikte kırmızı et kilo fiyatı son bir haftaya kıyasla 30-40 lira arasında arttı. Et tüketiminin azaldığını dile getiren kasap Mustafa Koban, “Gelir seviyesi ile kıyaslayacak olursak asgari ücretle çalışan birinin bonfile alacak hali yok” dedi.

2023 yılına günler kala kırmızı ete bir haftada üst üste 3 kez zam geldi. Üst üste gelen zamların ardından vatandaş duruma isyan ederken, kasaplarda zam furyasından nasibini aldı. Kasap reyonlarında yer alan kırmızı et ürünlerinde son bir haftaya kıyasla 30 lira fiyat farkı olduğu görüldü.

“ETİN DEĞERİ GERİDE KALDI”

Türk sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden biri olan kırmızı etin tüketiminin artık azaldığını dile getiren kasap Mustafa Koban, “Ürün pahalandıkça arz talep meselesi ortaya çıkıyor. Pahalı olunca tüketim ister istemez azalıyor. Etin değeri geride kaldı. Sıvı yağ ile kıyaslarsak 3 katı oldu geçen seneye göre ve etin değeri kalmadı. Üretici de zam gelmesinden zarar ediyordu. Bir artış bekleniyordu ve gerçekleşti. Türkiye şartlarında 1 hafta içerisinde 3 artış normal. Müşteriler şu an hala çok tepki vermiyor. Gelir seviyesi ile kıyaslayacak olursak asgari ücretle çalışan birinin bonfile alacak hali yok. İnsanlar başka şeylere yöneliyor ve et tüketimi azalmış durumda” dedi.

2 yorum yapılmış
  • Aman
    17 Aralık 2022 • 09:35
    Aman Mustafa abi sakın zam felen konuşma dış güç ilan ederler.
  • paakyl
    17 Aralık 2022 • 13:50
    Bir besici olarak Biz besleyerek büyüttüğümüz kasaba sattığımız hayvandan bu kadar kazanç sağlayamıyoruz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.