VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDELİLERİ BEZDİREN KOKU....

26 Aralık 2022

....................................................................................

Bolu'nun Gerede ilçesindeki Gerede Çayı’ndaki kirlilik yaşayan vatandaşların hayatını olumsuz etkiliyor. İlçede yaşayanlar Gerede Çay’ındaki yoğun kokunun sebebinin çevrede bulunan fabrikadan kaynaklı olduğunu öne sürdü. 

Gerede ilçesinden Karabük'ün Eskipazar ilçesine kadar uzanan Gerede Çayı'nda son yıllarda meydana gelen kirlilik ve koku tepki çekiyor. Sudaki kirlilik ve koku nedeniyle çayın geçtiği 100'ü aşkı köyde yaşayan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Çayın geçtiği köylerde biri olan Bahçedere köyünde yaşayan vatandaşlar da çayın yaydığı koku ve sudaki kirlilik sebebiyle hayvanlarının içme suyu ihtiyacını karşılayamadıklarını, yoğun kokudan nefes almakta güçlük çektikleri belirtti. Köylüler, evlerinin dışında köy işlerini yaparken maske takıyor. Köylüler, çaydaki yoğun koku ve kirliliğin sebebinin ilçede bulunan deri, tekstil ve diğer fabrikalar olduğunu öne sürerek çözüm bulunmasını istedi. Daha önce de birçok kez Gerede Çayı’ndaki kirliliğe çözüm bulunması gerektiğine dair haberler yaptık. Fakat yetkililerin bunları dikkate almadığı açık ve net ortada.

"HİÇBİR CANLI YAŞAYAMAZ"

Köyde yaşayan Durmuş Dursun, koku nedeniyle çok rahatsız olduklarını belirterek, "Burası hep kokuyor. Bahçeler de kötü durumda. Burada Balık tutardık eskiden. Şimdi balık yaşamaz. Hiçbir canlı yaşayamaz. Biz bile zor yaşıyoruz. Her gün bu kokuların içerisindeyiz burada. Bu pislik Gerede tabakhanelerinden geliyor." dedi.

Hasan Yerlikaya ise önceki yıllarda çayda balık tutulduğunu söyleyerek, "Önceden de vardı ama daha azdı. Bu su zamanla bu hale geldi. Burada meyve olmuyor, hayvanlar su içemiyor. Çok hayvanlarımız öldü. Derenin kenarındaki demir aksamlı makineler bozuluyor. Mağdur köylüler. Yoğun bir koku var. Evlere kadar geliyor bu koku. Burada insanlar balık tutar piknik yapardı. Karabük'e kadar gidiyor bu çay.

Bütün çayın kenarındaki köyler mağdur durumda." diye konuştu. İbrahim Özdemir, "Biz artık bıktık bu kokudan. Camları kapıları açamıyoruz. Koku direkt eve giriyor." dedi.

3 yorum yapılmış
  • vatanda
    26 Aralık 2022 • 04:16
    " Ne evde ne de dışarıda durabiliyorlar. Şu ne...ne bağlacını kullanmayı bir türlü öğrenemedik.
  • Fukara
    26 Aralık 2022 • 23:30
    Birilerinin cebi dolsun afedersiniz kalan kısım B.k kokusu çeksin olmaz bu.Ne dinde yeri var ne insanlıkta başkalarına zarar vermek doğayı kirletmek ben iş veriyorum bahanesi ile uyumsuz sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor
  • Cihanbulut
    30 Aralık 2022 • 01:10
    Bu koylerimize destek olalım bir araya gelelim gerekirse sesimizi duyaralım bu kanı bes para etmez adiler yuzunden güzelim memleket gidiyor elden
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.