VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇOCUK KAÇIRMA OLAYININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

24 Ocak 2023

................................................

Bolu'da, fidye istemek için 8 yaşındaki Ö.B.Ö.’yi kaçırıp bir iş merkezinin çatısında elleri, ayakları ve ağzını bağlayan O.Ö., adliyeye sevk edildi. O.Ö. ifadesinde, "Paraya ihtiyacım vardı. Çocuğa herhangi bir zarar vermedim. ‘Ailen zengin mi?’ diye sordum. Çocuk da ‘Çok zengin değiliz ama orta halliyiz’ diye cevap verdi. Çocuğu bağladıktan sonra eve gidip ailesiyle iletişim kurabileceğimi ve fidye isteyebileceğimi düşündüm" dedi.

Olay, dün saat 10.00 sıralarında Alpağut Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta kalan O.Ö., bir villanın bahçesinde köpeği ile oynayan Ö.B.Ö. isimli erkek çocuğu gördü. Çocuğun ailesinin evde olmadığını fark eden O.Ö. yaklaşık 1 saat gözlem yaptı ve çocuğun eve girmesini bekledi. Çocuk eve girdiği an O.Ö. bahçede bulunan ‘Golden’ cinsi köpeği dışarı çıkarıp sakladı. O.Ö. daha sonra bahçede köpeğini bulamayan çocuğa köpeğinin yerini bildiğini söyledi. O.Ö. köpeğinin yanına götürme vaadiyle kandırdığı çocuğu, yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki Yaşamkent Mahallesi’nde bulunan bir iş merkezinin çatısına götürdü. Burada küçük çocuğu plastik sandalyeye oturtup, bantla ağzını kapatıp, kollarını ve bacaklarını bağlayan O.Ö., daha sonra fidye istemek üzere çocuğu kaçırdığı eve gitti.

TESADÜF ESERİ EVİN ÖNÜNDEN GEÇEN İZİNDEKİ POLİSLER YAKALADI

Çocuğunu evde bulamayan annenin yardım çığlıkları sebebiyle evin önünde bulunan kalabalıktan korkan O.Ö. panik içerisinde koşarak kaçmaya başladı. Bu sırada oradan geçen izinde olan bir sivil polis memuru da kaçan şüphelinin peşine düştü. Bu sırada yoldan geçen bir otomobili durdurup polis olduğunu söyledi. Durdurduğu otomobildeki kişi de izindeki bir polis çıkınca 2 polis birlikte O.Ö.'yü yaklaşık 15 dakikalık kovalamaca sonucu Kılıçarslan Mahallesi’nde bulunan bir manavın önünde yakaladı. Linç edilmekten polis ekipleri sayesinde kurtulan O.Ö., gözaltına alındı. O.Ö., polislere çocuğu bağladığı yeri tarif etti. Polis ekipleri, asayiş şube müdürlüğüne yakın olan iş merkezinin çatısında çocuğu ağzı ve vücudu sandalyeye bantlanmış halde buldu. Sağlık kontrolünden geçirilen çocuğun herhangi bir sorunu olmadığı öğrenildi.

‘PARAYA İHTİYACIM OLDUĞU İÇİN YAPTIM’ 

Gözaltına alınan O.Ö.'nün ifadesinde, çocuğu fidye için kaçırdığını itiraf ederek, paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. O.Ö., "Bolu Komando Tugayı'nda askerlik yaptım. Askerliğim bittikten sonra memleketim olan Kayseri'ye dönmedim. Burada sokaklarda kalmaya başladım. Tek tük para buldukça ucuz otellerde kalıyordum. Paraya ihtiyacım vardı. Çocuğu villa bahçesinde gördüm. Evde yalnız olduğunu fark ettim. Çocuk eve girdiği sırada köpeğini alıp karşıdaki göremeyeceği bir yere bağladım. Markete gidip koli bandı aldım. Çocuğu kaçırıp ailesinden para isteyeceğimi düşündüm. Daha sonra kameraların göremeyeceğini düşündüğüm noktalardan yolu uzatarak bir iş merkezinin çatısına çıkardım. Burada çocuğu bantla sandalyeye bağladım. Çocuğa herhangi bir zarar vermedim. ‘Ailen zengin mi?’ diye sordum. Çocuk da ‘Çok zengin değiliz ama orta halliyiz’ diye cevap verdi. Çocuğu bağladıktan sonra eve gidip ailesiyle iletişim kurabileceğimi ve fidye isteyebileceğimi düşündüm. Orada daha sonra paniğe kapılıp kaçtım. Pişmanım, paraya ihtiyacım olduğu için yaptım." dediği öğrenildi. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki sorgusu tamamlanan O.Ö. ‘Fidye istemek için çocuk kaçırmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

1 yorum yapılmış
  • Cemil
    24 Ocak 2023 • 09:31
    Cemil Daha çok televizyonlarda bunun gibi diziler ve filmler oynadığı müddetce sıkıntılı olaylar bitmez bizim ülkede
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.