VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEZER FABRİKASI’NDA ORTALIK KARIŞTI

5 Şubat 2023

................................................................

Bolu’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Gezer Fabrikası’nda sendikalaşmak isteyen yaklaşık 25 işçi çeşitli nedenler öne sürülerek işten çıkartıldı.  İşten çıkarılan vatandaşların hakkını savunan Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Alan, "Hakkını arayan çalışanların işten çıkartılmasına göz yummayacağız" dedi. 

Bolu’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde uzun zamandır faaliyet yürüten ve 800’den fazla işçisi bulunan Gezer Fabrikası’ndaki işçiler sendikalaşma çalışması başlattı. TÜRK-İŞ Federasyonu’na bağlı Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) çatısı altında örgütlenmek isteyen işçilerin çalışmaları fabrika yönetimi tarafından öğrenildi. Yönetim, sendikalaşma faaliyeti yürüttüğünü tespit ettiği yada girişimde bulunduğunu düşündüğü yaklaşık 25 işçiyi tazminatsız işten çıkardı.

İşçilerin tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldığını öğrenen TEKSİF Sendikası ve işçiler dondurucu soğuğa rağmen fabrika önünde eylem başlattı. İşçiler ve sendika yetkilileri diğer işçilere çağrıda bulunarak eylemlerine destek istedi.

Sendikalaşmalarını engellemek için fabrika yönetiminin kendilerine haksız nedenlerle mobbing uygulayıp ardından işten tazminatsız olarak çıkarıldıklarını belirten işçiler, “Senelerdir bu fabrikada çalışıyoruz. Kullanmadığımız kelimeleri ve yapmadığımız işleri yapmış gibi göstererek tazminatsız olarak işten atıldık. İftira atıp mobbing uyguladılar. Sendika üyesi olmak istememiz bunlara neden oldu” ifadelerini kullandı.

“HAKKINI ARAYAN ÇALIŞANLARIN İŞTEN ÇIKARTILMASINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

İşten çıkartılan işçilerin hakkını savunmak için onların yanında duran Bolu’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olan Mahmut Alan, “Ben ne sendikayı tanırım, ne sendika başkanını tanırım. Daha ilk defa sendikalılarla burada bir araya geldim. Ben sendikanın bir üyesi değilim, sendikanın bir destekçisi de değilim. Ama hakkın ne siyaseti olur, ne memleketi olur. Burada hak arayan Bolu’nun çocukları var. Biz fabrika düşmanı değiliz. İstihdam sağladığı için teşekkür ediyoruz. Fakat hakkını arayan çalışanların işten çıkartılmasına göz yummayacağız. Bunu kabul etmiyoruz. İşten çıkartma, sendika olur olmaz o beni bağlamaz. Ben buradaki evine gittiği zaman, çocuğuna karşı mahcup olan, onuru kırılan insanların yanında durmaya geldim” dedi.

  • GEZER FABRİKASI’NDA ORTALIK KARIŞTI
  • GEZER FABRİKASI’NDA ORTALIK KARIŞTI
1 yorum yapılmış
  • yuksel14
    5 Şubat 2023 • 17:40
    haram zadeler çok kazanıyorsan işcinin hakkını vereceksin..arçelik gibi..vermiyorsan tabiki hakları için sendika isteyecekler..gezer gibi marka isim bunu yapmamalı..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.